Lifestyle

Mindenki bolondnak néz majd, de meghálálja a tested, ha mostantól így sétálsz

Biztosan te is hallottad már, milyen sok pozitív hatással is bíró mozgásforma is a sétálás, de gondoltad volna, hogy még több előnnyel járhat, ha visszafelé csinálod?

Próbáltad már hátrafelé?

A sétálás nagyon jót tesz testünkkel és agyunkkal egyaránt, könnyen végezhető szinte bárhol és teljesen ingyenes. Nagyon egyszerűen mindennapjaid részévé teheted otthon, vagy éppen nyaralás közben, esetleg barátaid, kiskutyád társaságában. Ha pedig ez még nem lenne elég, rengeteg tanulmány támasztja alá, hogy a sétálás javítja a hangulatot, erősíti a szív egészségét és akár a fogyáshoz is hozzájárulhat. Rendkívül érdekes viszont, hogy a hátrafelé sétálást bizony még inkább érdemes lehet kipróbálnunk. Eszedbe jutott valaha is, hogy egy kiadós edzés helyett inkább egy fordított sétára indulj a szabadban? Valószínűleg nem vagy egyedül, ha nem, legközelebb viszont érdemes lehet adni neki egy próbát! Olvass tovább, eláruljuk, miért!

Igazi kihívást jelenthet „Járási mintázatunk megváltozik, amikor hátrafelé kezdünk haladni. Ilyenkor a lépéseink általában rövidebbé változnak, mint amikor előrefelé sétálunk” – mondja Erin Nitschke, személyi edző. – „Emellett a hátrafelé sétálás igazán egyedi módon terhel meg és olykor óriási kihívás elé állít bennünket, különösen, amikor először próbáljuk."
Kattints a további képekért!

Az év eleji időszakban sokan vágnak bele valamilyen új diétába, ezzel is hozzájárulva az egészségesebb életmódhoz. A váltás azonban nem mindig könnyű, sőt, kifejezetten káros lehet, ha olyan trendeket kezdünk követni, amelyek nem felelnek meg az igényeinknek. Tavaly számos új étrend látott napvilágot, közülük több idén is népszerű – melyeket éri meg kipróbálni, és melyek azok a praktikák, amiket mindenképpen kerüljünk el?

Leadfotó: 123rf, forrás: eatingwell.com

Oldalak

Lifestyle
Home&Design
Jaipurtól Whistlerig, íme nyolc rendkívüli, díjnyertes ház, amelyek nemcsak gyönyörűek, de még az energiafogyasztásuk is minimális.
Lifestyle
Te tudod, pontosan mennyi idő után érdemes lecserélned a párnáidat? Meg fog lepni a válasz!
Lifestyle
Nem könnyű feladat megszabadulni a makacs hasi zsírtól, azonban van egy egyszerű módja annak, hogy felgyorsítsuk a folyamatot és akár néhány nap alatt változást tapasztaljunk.