Lifestyle

Óriási változás a nyugdíjaknál: akár 1 millió forintos bírságot is kiszabhatnak rád, ha ezt figyelmen kívül hagyod

Már eddig is rendkívül szigorú szabályok vonatkoztak a nyugellátások pontos megállapítására, de most még tovább bővült azon dokumentumok köre, melyeket a foglalkoztatónak meg kell őriznie.

Újabb kötelezettség

A nyugellátások pontos, időben történő megállapítását már most is rendkívül szigorú előírások biztosítják, hiszen a bejelentési, nyilvántartási, adatszolgáltatási kötelezettség hiánytalan teljesítése alapvető fontosságú. Most azonban tovább bővül azon dokumentumok köre, melyeket a foglalkoztatónak okvetlenül meg kell őriznie - adta hírül az Adó Online. Lapozz tovább, a cikk a galériában folytatódik!

A megőrzendő dokumentumok köre bővül a foglalkoztatási igazolásokkal a Tny. 99/A § 2024. január 1-jétől hatályos módosítása alapján.
Kattints a további képekért!

Január 25. és január 29. között minden egyes nap nyert A. Sándor és A. Sándorné az Aldi blokkfeltöltős nyereményjátékán. A házaspár szerint teljesen valószínűtlen, hogy ilyen rövid idő alatt ennyiszer őket sorsolják ki.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Az uralkodó rákbetegsége miatt a Mirror értesülései szerint rájött arra, hogy túl rövid az élet, ezért drasztikus lépést tervez, ami megváltoztathatja az egész királyi család életét.
Utazás
Az Egyesült Államok izraeli nagykövetsége pénteken figyelmeztette alkalmazottjait és családjaikat, hogy ne hagyják el Tel-Avivot és környékét, Jeruzsálem és Beér-Seva határát, miután Irán...
Lifestyle
A 120 ezer forintot meg nem haladó nyugellátásoknál méltányossági emelés kérhető - írja a Pénzcentrum. A lap felhívja a figyelmet: a KSH adatai alapján 2023 elején 423 ezer saját jogú nyugdíjasnak és...