A csillagánizst leginkább jellegzetes, édesen fűszeres illatáról ismerhetjük fel, amely az ánizsmaghoz hasonlóan egy erőteljes aromát kölcsönöz az ételeknek. Különlegessége azonban nem csak az ízében rejlik. A benne található illóolajok – főként az anetol nevű vegyület – képesek aktiválni a nyálelválasztást, és serkentik a gyomorsav-termelést is.
1/5
Fotó: Pinterest
Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket
A csillagánizst leginkább jellegzetes, édesen fűszeres illatáról ismerhetjük fel, amely az ánizsmaghoz hasonlóan egy erőteljes aromát kölcsönöz az ételeknek. Különlegessége azonban nem csak az ízében rejlik. A benne található illóolajok – főként az anetol nevű vegyület – képesek aktiválni a nyálelválasztást, és serkentik a gyomorsav-termelést is.