Soha többé nem fog megrepedni a tojás héja, ha ezt adod a főzővízhez: nem a szódabikarbónáról vagy az ecetről van szó

Bár a címben említett két módszer is sok háziasszony szerint hatékony konyhai praktika, van még egy zseniális trükk, amit kipróbálhatsz.

Viszlát, repedt tojások!

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

A főtt tojás régóta az egyik legkedveltebb és legegyszerűbben elkészíthető étel, amely kiváló reggeli, salátafeltét, de akár önmagában fogyasztva is remek fehérjeforrás. Azonban a tökéletes főtt tojás elkészítése mégsem mindig olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Gyakran előfordul ugyanis, hogy a tojás héja megreped a főzés során, vagy a sárgája nem a kívánt állagú lesz. Számos házi praktika és trükk létezik a tojásfőzés tökéletesítésére, de van egy kevésbé ismert módszer, amely meglepően hatékony lehet, különösen arra, hogy a tojás héja ne repedjen meg főzés közben, ezáltal pedig a belseje sem fog kifolyni, a hámozás és pucolás pedig egyszerűbb lesz majd. Galériánkban találod a részleteket!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Sztárok
Jennifer Lawrence a 2010-es évek elején alapozta meg hollywoodi hírnevét: ekkor vállalt szerepet egy máig jövedelmezőnek tekinthető álomgyári franchise-ban, amit azóta is sokan kötnek össze az ő...
Utazás
Visszatérnek a didergős napok: egyre többször számíthatunk majd fagyközeli hőmérsékletre, miközben a látási viszonyok sem lesznek épp kedvezőek, és a csapadékhajlam is megnövekszik.
Babára vágyva
A Babára Vágyva 12. epizódja ismét a férfi oldallal foglalkozik. A vendég ezúttal hazánk egyik legnevesebb és legelismertebb andrológiai szakembere Dr. Kopa Zsolt, aki egyben az Európai Andrológiai...
Lifestyle
Lifestyle
Mutatjuk az öt legtipikusabb jelet, amelyből kiderül, te is érintett voltál-e.
Home&Design
Az ünnepi hangulat nemcsak a fán múlik: a karácsonyi teríték az egész estét meghatározza. Mutatjuk a legszebb, leginspirálóbb megoldásokat.