Soha többé nem fog megrepedni a tojás héja, ha ezt adod a főzővízhez: nem a szódabikarbónáról vagy az ecetről van szó

Bár a címben említett két módszer is sok háziasszony szerint hatékony konyhai praktika, van még egy zseniális trükk, amit kipróbálhatsz.
Viszlát, repedt tojások!
A főtt tojás régóta az egyik legkedveltebb és legegyszerűbben elkészíthető étel, amely kiváló reggeli, salátafeltét, de akár önmagában fogyasztva is remek fehérjeforrás. Azonban a tökéletes főtt tojás elkészítése mégsem mindig olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Gyakran előfordul ugyanis, hogy a tojás héja megreped a főzés során, vagy a sárgája nem a kívánt állagú lesz. Számos házi praktika és trükk létezik a tojásfőzés tökéletesítésére, de van egy kevésbé ismert módszer, amely meglepően hatékony lehet, különösen arra, hogy a tojás héja ne repedjen meg főzés közben, ezáltal pedig a belseje sem fog kifolyni, a hámozás és pucolás pedig egyszerűbb lesz majd. Galériánkban találod a részleteket!
Leadfotó: 123rf