A smoothien túl: ezekre a finom és praktikus dolgokra használhatod fel a fagyasztott gyümölcseidet

A gyümölcs különösen szezonális élelmiszer, így egyes fajták nem mindig elérhetők a boltok polcain. Szerencsére a fagyasztásnak köszönhetően egész évben gondoskodhatunk otthon a gyümölcsellátmányunkról, hogy kedvenceinket változatos formákban élvezhessük.
A fagyasztott gyümölcsnek mindig szezonja van
Nyáron a piacok és boltok polcai szinte roskadoznak a friss bogyós gyümölcsöktől – szezonja van a lédús epernek, a mézédes málnának, a fanyar ribizlinek és még megannyi más finomságnak. Ősszel és télen viszont a csonthéjasok, az alma és a körte kerülnek előtérbe. De mi van akkor, ha éppen az ellenkező szezonban kívánunk meg egy-egy gyümölcsöt, amikor az vagy nem kapható, vagy már messze nem olyan ízletes? Ilyenkor jön a jól bevált fagyasztós trükk: elővesszük a korábban gondosan eltett gyümölcsöket a mélyhűtőből, és már mehetnek is a különféle finomságokba – vagy akár önmagukban a tányérra. A fagyasztott gyümölcsöket legtöbben frissítő smoothiekban vagy üdítőkben használjuk, de jó tudni, hogy számos más ízletes ételhez és desszerthez is tökéletes alapanyag lehet.
Mutatjuk, hogyan tudod te is kihasználni a fagyasztott gyümölcsök előnyeit – túlmutatva a szokásos turmixokon!
Leadfotó: 123rf