Hirdetés

Ezek a tényezők határozzák meg, hogy mit álmodsz

Korábbi cikkünkben tisztáztuk, mik azok a szimbólumok az álmaidban, amikre figyelned kell – most pedig arra keressük a választ, hogy vajon mi befolyásolhatja az álmok természetét. Egyik-másik tényező egészen váratlanul ért minket – főleg az utolsó! Lássuk!

1. Éhség

Ha korgó gyomorral fekszel le, az alacsony vércukorszint mentálisan éberré teszi az agyat, ezért egy éjszaka alatt akár többször is felébredhetsz. És hogy hogyan hat az álmaidra? Nos, éhes disznó makkal álmodik, ugyebár, szóval minél üresebb pocakkal térsz nyugovóra, annál nagyobb az esélyed arra, hogy ennivalóval fogsz álmodni.

2. Váratlan zajok

A váratlan zajoknak nagyon könnyű befurakodniuk az álmaidba, hiszen, bár technikailag alszol, azért az agyad reagál a külső ingerekre. Főleg azokra a hangokra, amik még a halottakat is felébresztenék. Kutatók is megállapították, hogy azok az álmok, amiket különböző zajok zavarnak meg, sokkal másabbak, mint a többi.

3. Váratlan szagok

A hangokhoz hasonlóan a szagok is hatással lehetnek az álmokra. Az agy a szagokat jelként értelmezi, és akaratlanul beépíti az alvás közben létrejövő csodálatos világba. Ha olyan pozitív illatokat érzel, mint például egy csokor virág aromája, akkor sokkal szebb álmaid lesznek, míg a kén és a záptojás szaga kevésbé rózsás éjszakát eredményez.

4. Az alvópozíció

Igen, az alvópozíció is sokat számít. Aki hason szunyókál, sokkal több erotikus álmot élvezhet, míg aki oldalt fekszik, általában üldözői elől menekül.

Fotó: thethingsilearnedfrom.com

Oldalak

Címkék:

Szólj hozzá Te is!