Lifestyle

Ha így tárolod az epret, akár 2 hétig is eláll: friss marad és penészmentes, épp olyan zamatos lesz, mint mikor megvásároltad!

Itt a tavasz, ami egyet jelent az eperszezonnal: ha te is szeretnél betárazni ebből az ízletes és egészséges gyümölcsből, akkor olvasd el cikkünket, melyből megtudhatod, hogyan érdemes tárolni ezt a finomságot, hogy ne penészedjen meg és fonnyadjon el 1-2 napon belül.

Ezt csináld, hogy friss maradjon

Szinte nincs olyan ember, aki ne szeretné az epret: vannak, akik önmagában, esetleg más gyümölcsökkel együtt fogyasztják, míg egyesek jól megcukrozva szeretik, vagy épp a reggeli zabkásájukat dobják fel vele. Mindez persze ízlés kérdése, azonban a legtöbbünknek az a célja, hogy vásárlás után az eper frissességét még jó sokáig meg tudjuk őrizni anélkül, hogy a gyümölcs megpenészedne vagy épp elfonnyadna. Mert hát adódhat olyan eset, amikor nem közvetlenül vásárlás után, hanem csak pár nap múlva szeretnénk elfogyasztani ezt a piros vitaminbombát. Galériánkból megtudhatod, hogyan érdemes ilyenkor tárolni az epret, és mit tehetsz annak érdekében, hogy kedvenc gyümölcsöd akár 2 hétig is elálljon!

Az eper számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik: kiváló C-vitamin forrás, erősíti az immunrendszert, valamint segít a sejtek védelmében is. Magas rosttartalma javítja az emésztőrendszer működését, a benne található antioxidánsok pedig csökkentik a szervezetben kialakuló gyulladásokat. Alacsony kalóriatartalma miatt ideális választás lehet a fogyókúrázók számára, mangán- és káliumtartalma végett pedig biztosítja az egészséges szív- és érrendszert.
Kattints a további képekért!

Biztonsággal állíthatjuk, hogy végre itt a tavasz! A nappalok hosszabbak és világosabbak, az időjárás melegebb, és még sosem éreztük magunkat ilyen álmosnak és fáradtnak. De mi lehet ennek az oka?

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Lifestyle
Sztárok
Tegnap este főleg, de még ma is szinte az egész ország Csoboth Kevin nevét skandálja. A skótok elleni bombagólját még sokszor meg fogjuk nézni.
Sztárok
Charlotte hercegnő már most lenyűgöző sportoló, édesanyja, Katalin hercegné nyomdokaiba lépve többféle sportot is szeret, a tenisztől a rögbiig. Ám egy sport különösen elrabolta a szívét: a futball.
Home&Design
Az orchidea az egyik legszebb virág az egész világon. Ha fordítunk egy kis időt a gondozására, akkor olyan gyönyörű lesz, mint még soha!