A gyümölcsök egy csipetnyi frissességet és egy kis édességet adnak számos ételhez: zabkásákhoz, müzlikhez, salátákhoz és desszertekhez. Ez sajnálatos módon néhány embert arra késztet, hogy azt gondolja, a gyümölcsök túlságosan megemelik a vércukorszintet. Bár a cukorbetegséggel küzdők számára valóban fontos odafigyelni a mértéktartásra, egyéb esetben a gyümölcsök fogyasztása természetesen a legkevésbé sem egészségtelen. „A természetes cukron kívül a gyümölcs vitaminokat, antioxidánsokat, ásványi anyagokat, vizet és rostot tartalmaz, amelyek mind előnyösek az egészségünk szempontjából” - mondja Rhyan Geiger, dietetikus.
3/5
Fotó: Pinterest
Video Kulisszatitkok Solti Ádámtól: Őszintén beszélt a munkáról és a magánéletről
3. A gyümölcs hozzáadása túl sok cukrot jelent
A gyümölcsök egy csipetnyi frissességet és egy kis édességet adnak számos ételhez: zabkásákhoz, müzlikhez, salátákhoz és desszertekhez. Ez sajnálatos módon néhány embert arra késztet, hogy azt gondolja, a gyümölcsök túlságosan megemelik a vércukorszintet. Bár a cukorbetegséggel küzdők számára valóban fontos odafigyelni a mértéktartásra, egyéb esetben a gyümölcsök fogyasztása természetesen a legkevésbé sem egészségtelen. „A természetes cukron kívül a gyümölcs vitaminokat, antioxidánsokat, ásványi anyagokat, vizet és rostot tartalmaz, amelyek mind előnyösek az egészségünk szempontjából” - mondja Rhyan Geiger, dietetikus.