1. A zsír kerülendő
Talán te is hallottad már, hogy a különféle zsírokat kerülni kellene, ez viszont nem feltétlenül igaz, a zsír használatának ugyanis rengeteg előnye van. A zsírok segítenek abban, hogy az ételek ne száradjanak ki sütés közben, így megőrzik nedvességüket és ízüket. „Szükségünk van zsírokra a test megfelelő működéséhez. Koncentrált energiát nyújtanak, és kulcsfontosságú szerepet játszanak a tápanyagok felszívódásában” - magyarázza Wendy Lopez, táplálkozási tanácsadó. - „Valójában sok vitamin és ásványi anyag - mint például az A, D, E és K vitaminok - zsírban oldódnak, ami azt jelenti, hogy zsírral kell elfogyasztani őket ahhoz, hogy teljes mértékben felszívódjanak a szervezetben." Tehát, ha párolva fogyasztod, akkor nem fogod teljesen kihasználni a brokkoli, a sárgarépa vagy a paprika tápanyagtartalmát, hacsak nem fogyasztasz hozzájuk egy kis zsírt is.
Fotó: Pinterest
1. A zsír kerülendő
Talán te is hallottad már, hogy a különféle zsírokat kerülni kellene, ez viszont nem feltétlenül igaz, a zsír használatának ugyanis rengeteg előnye van. A zsírok segítenek abban, hogy az ételek ne száradjanak ki sütés közben, így megőrzik nedvességüket és ízüket. „Szükségünk van zsírokra a test megfelelő működéséhez. Koncentrált energiát nyújtanak, és kulcsfontosságú szerepet játszanak a tápanyagok felszívódásában” - magyarázza Wendy Lopez, táplálkozási tanácsadó. - „Valójában sok vitamin és ásványi anyag - mint például az A, D, E és K vitaminok - zsírban oldódnak, ami azt jelenti, hogy zsírral kell elfogyasztani őket ahhoz, hogy teljes mértékben felszívódjanak a szervezetben." Tehát, ha párolva fogyasztod, akkor nem fogod teljesen kihasználni a brokkoli, a sárgarépa vagy a paprika tápanyagtartalmát, hacsak nem fogyasztasz hozzájuk egy kis zsírt is.