Lifestyle

Nem igaz, amit az egészséges táplálkozásról mondanak - Te is bedőltél?

Bár egyre többen és többen kezdik felismerni az egészséges táplálkozás fontosságát, sajnos továbbra is rengeteg tévhit él a köztudatban a témát illetően.

Könnyedén összezavarodhatunk

Azt gondolhatnánk, hogy könnyű felismerni, mely ételek tesznek jót a testünknek, de az "egészséges" kifejezés mögött rejlő sokszínűség és az egészséges főzésről szóló tanácsok túláradó mennyisége gyakran bizony megtévesztő lehet. Emellett az egész internet tele van félrevezető információkkal és széles körben elterjedt tévhitekkel, amelyek megnehezítik számunkra a megfelelő táplálkozási döntések meghozatalát. Ha valaha is kétségeid támadtak az egészséges táplálkozással kapcsolatosan, akkor nagyszerű helyen jársz, most ugyanis ledöntjük mindazon tévhiteket, melyeket az emberek többsége igaznak hisz. Olvass tovább!

1. A zsír kerülendő Talán te is hallottad már, hogy a különféle zsírokat kerülni kellene, ez viszont nem feltétlenül igaz, a zsír használatának ugyanis rengeteg előnye van. A zsírok segítenek abban, hogy az ételek ne száradjanak ki sütés közben, így megőrzik nedvességüket és ízüket. „Szükségünk van zsírokra a test megfelelő működéséhez. Koncentrált energiát nyújtanak, és kulcsfontosságú szerepet játszanak a tápanyagok felszívódásában” - magyarázza Wendy Lopez, táplálkozási tanácsadó. - „Valójában sok vitamin és ásványi anyag - mint például az A, D, E és K vitaminok - zsírban oldódnak, ami azt jelenti, hogy zsírral kell elfogyasztani őket ahhoz, hogy teljes mértékben felszívódjanak a szervezetben." Tehát, ha párolva fogyasztod, akkor nem fogod teljesen kihasználni a brokkoli, a sárgarépa vagy a paprika tápanyagtartalmát, hacsak nem fogyasztasz hozzájuk egy kis zsírt is.
Kattints a további képekért!

A sajt nem arról híres, hogy hosszú ideig megőrzi a frissességet, néhány praktikának köszönhetően azonban meg lehet oldani, hogy ne romoljon meg túl hamar.

Leadfotó: Unsplash, forrás: glamourmagazine.co.uk

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Lifestyle
Lifestyle
Újabb SMS-es csalás terjed Magyarországon: az elkövetők több ezer forintos bírság befizetésére szólítják fel áldozataikat a rendőrség nevében küldött üzeneteikben.
Lifestyle
A buggyantott tojás elkészítése sokak számára kihívás jelent, most azonban egy olyan zseniális trükk terjed a neten, amit neked is érdemes kipróbálnod, ha a tökéletes végeredményre vágysz.
Sztárok
Noha II. Erzsébet brit királynő és Fülöp edinburgh-i herceg házassága tökéletesnek tűnik az utókor számára, a 2021-ben, századik életévében elhunyt herceg több évtizedes frigyük alatt nem mindig...