Aki így alszik, annál kétszeresére növekedhet a depresszió kialakulásának esélye!

Elképesztően érdekes dologra világított rá egy nemrégiben készült tanulmány, mely szerint alvási mintázatunk és a depresszió kialakulása szoros kapcsolatban állhatnak egymással.

Az álmok és a depresszió

Mindannyian álmodunk az éjszakák során, viszont sokan felébredve aztán egyáltalán nem emlékeznek álmaikra. Ezzel szemben akadnak olyanok is, akiknek minden álmuk élénken él fejükben az ébredést követően, sőt az is gyakran megesik, hogy egyes emberek az elalvás után már nagyon hamar, alig egy órával álmodni kezdenek. De gondoltad volna, hogy ez különféle mentális betegségekkel, például a depresszió kialakulásával is összefüggésben állhat? Olvass tovább és tudd meg, hogyan!

A REM-fázis jelöli alvásidőnk azon szakaszát, mely során álmodunk. Ez általában 90 perccel az elalvást követően veszi kezdetét, akadnak viszont néhányan, akik ennél sokkal hamarabb kerülnek a REM-fázisba.
Kattints a további képekért!

Könnyen megfeledkezhetünk arról, hogy milyen mértékben befolyásolja matracunk az alvásunkat, hangulatunkat és egészségünket, miközben több órát töltünk rajta minden éjjel. A matrac anyagai és felépítése jelentősen hatással lehet a pihenésünkre, valamint a napi mozgékonyságunkra is. Ha új matracba szeretnél befektetni, fontos tudni, hogy ez milyen módon befolyásolja az alvás minőségét.

Leadfotó: Pexels, forrás: spring.org.uk

Oldalak

Video Marics Peti első filmszerepének kulisszatitkai
Lifestyle
Valószínűleg te is sokszor hallottad már, milyen fontos a folyadékbevitel a nyári hőségben, de gondoltad volna, hogy az sem mindegy, milyen ételeket fogyasztasz ilyenkor?
Sztárok
A nyár végén már meg is születhet Justin és Hailey Bieber első közös gyermeke. Előbbi már jó ideje hangoztatta, hogy szeretne egy babát.
Sztárok
A TV2 még nem erősítette meg a pletykákat, de többen már elkezdték kisakkozni, hogy kik lehetnek majd a Farm VIP szereplői.