Lifestyle

Itt a Nébih válasza az égető kérdésre: Meg kell mosni a húst elkészítés előtt?

Ahány ház, annyi szokás és ez nagy eséllyel a csirkehús megmosására is igaz.

Itt a válasz!

Mind ismerünk olyat, aki kényszeresen, kis túlzással mosogatószerrel mossa át a csirkehúst, mielőtt felhasználná, míg más a legnagyobb lazasággal szedi ki a csomagolásból és dobja is a sütőbe. De kinek van igaza? Itt a válasz!

Az élelmiszerbiztonsági szakemberek szerint a válasz nagyon egyszerű: nem. Inkább a kezünket kellene alaposan megmosni a csirkehús helyett. A szakemberek szerint a hús megmosása a kórokozók nagy részét nem tünteti el a hús felületéről, sőt, tovább erősíti a keresztszennyeződések kockázatát - áll a Nébih Facebook-posztjában. A háztartások, mint az élelmiszerlánc utolsó egységei, a végső védvonal az élelmiszer eredetű megbetegedések megakadályozásában. Fogyasztóként nem is gondolnánk, hogy az ilyen jellegű problémák közel feléért a háztartások nem megfelelő higiéniai (például: kézmosás hiánya) és nem biztonságos élelmiszer kezelési gyakorlatai a felelősek, ezáltal könnyedén megelőzhetők lehetnének - fejtették ki.
Kattints a további képekért!

Forrás: Nébih Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Sztárok
Csikós Rózsi korának egyik legsikeresebb szubrett színésznője volt, azonban nemcsak a színpadon, hanem a magánéletben is rendkívül sikeresnek mondhatta magát. Férjével, Fényes Szabolccsal egymásnak...
Sztárok
Sokkal érdekesebb története van a legendás zenekar egyik nagy slágerének, mint azt bárki is gondolta volna.