Az élelmiszerbiztonsági szakemberek szerint a válasz nagyon egyszerű: nem. Inkább a kezünket kellene alaposan megmosni a csirkehús helyett. A szakemberek szerint a hús megmosása a kórokozók nagy részét nem tünteti el a hús felületéről, sőt, tovább erősíti a keresztszennyeződések kockázatát - áll a Nébih Facebook-posztjában. A háztartások, mint az élelmiszerlánc utolsó egységei, a végső védvonal az élelmiszer eredetű megbetegedések megakadályozásában. Fogyasztóként nem is gondolnánk, hogy az ilyen jellegű problémák közel feléért a háztartások nem megfelelő higiéniai (például: kézmosás hiánya) és nem biztonságos élelmiszer kezelési gyakorlatai a felelősek, ezáltal könnyedén megelőzhetők lehetnének - fejtették ki.
1/3
Fotó: Pinterest
Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
Az élelmiszerbiztonsági szakemberek szerint a válasz nagyon egyszerű: nem. Inkább a kezünket kellene alaposan megmosni a csirkehús helyett. A szakemberek szerint a hús megmosása a kórokozók nagy részét nem tünteti el a hús felületéről, sőt, tovább erősíti a keresztszennyeződések kockázatát - áll a Nébih Facebook-posztjában. A háztartások, mint az élelmiszerlánc utolsó egységei, a végső védvonal az élelmiszer eredetű megbetegedések megakadályozásában. Fogyasztóként nem is gondolnánk, hogy az ilyen jellegű problémák közel feléért a háztartások nem megfelelő higiéniai (például: kézmosás hiánya) és nem biztonságos élelmiszer kezelési gyakorlatai a felelősek, ezáltal könnyedén megelőzhetők lehetnének - fejtették ki.