Ahelyett, hogy megmosnánk az előkészítendő nyers húst, használjunk papírtörlőt a húslé felitatásához.
A nyers baromfihúst 0-4 °C-on tároljuk hűtőszekrényben, elkülönítve minden mástól.
Használjunk külön vágódeszkát a nyers húsokhoz, külön a zöldségekhez és a fogyasztásra kész ételekhez (pl. sajtok, felvágottak, pékáruk).
Mindig mossunk kezet, miután nyers hússal dolgoztunk.
A keresztszennyeződések elkerülése érdekében a főzés során elsőnek készítsük elő a zöldségeket és minden mást – legutoljára pedig hagyjuk a nyers hús előkészítését.
Ügyeljünk az alapos hőkezelésre, a hús belsejének is el kell érnie minimum a 75 °C-ot legalább két percen keresztül.
3/3
Fotó: Pinterest
Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?
Jó gyakorlatok, amik tényleg fontosak: