Lifestyle

Csak a bal orrlyukadon vegyél levegőt, állítólag 5 perc alatt álomba szenderülsz

Próbáld ki ezt a relaxációs technikát, hogy kipihenten ébredj egy kemény nap után is.

Könnyű és gyors praktika

Ha minden este úgy mászol be az ágyba, hogy a holnapi teendőkön jár az agyad, akkor ezt a technikát neked találták ki. Ezzel a különleges módszerrel ezeket az idegőrlő gondolatokat pillanatok alatt el fogod felejteni, és rekordidő alatt mély álomba szenderülsz. A hold légzés eredetileg japánból származik, és egy a jógából is jól ismert légzéstechnikán alapul. A módszer igen egyszerű, a célja pedig az, hogy pillanatok alatt megnyugtassa az elméd egy hosszú és fárasztó nap után. Nem kell hozzá az ég adta világon semmi, csupán be kell fognod a bal orrlyukad. Lehet, hogy elsőre igen furcsán hangzik, hogy csak a bal orrlyukadon vehetsz levegőt, de hidd el, hogy megvan ennek is a magyarázata, mégpedig az, hogy a test baloldali része az idegrendszerrel szorosan össze van kapcsolva. Ezt a technikát már nagyon régóta használják az álmatlansággal küzdő betegek megnyugtatására. A módszer a következőképpen néz ki: egyszerűen feküdj le, csukd be a szemed, majd a jobb hüvelykujjaddal finoman fogd be a jobb orrnyílásod. Lélegezz be a bal orrcsatornán keresztül, majd zárd be az ujjaddal, és lélegezz ki a jobb orrlyukadon. Ismételd meg ezt a gyakorlatot néhány percen keresztül, amíg elkezded érezni, hogy az elméd tisztul. Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Az ausztrál személyi edző, Dylan Rivier összeszedte azokat a leggyakoribb hibákat, amiket szinte mindenki elkövet - talán te is, úgy, hogy eddig észre sem vetted.
Lifestyle
Önmagában már az is érdekes, ha az embernek ikertestvére van, a 23 éves lányok története azonban az orvosok szerint is példa nélküli.
Recept
Ha nincs kedved sokat állni a konyhában, ez a görög szendvics tökéletes választás lehet neked, de akár a gyermekednek is csomagolhatod a suliba, táborba!