Lifestyle

Csak a bal orrlyukadon vegyél levegőt, állítólag 5 perc alatt álomba szenderülsz

Próbáld ki ezt a relaxációs technikát, hogy kipihenten ébredj egy kemény nap után is.

Könnyű és gyors praktika

Ha minden este úgy mászol be az ágyba, hogy a holnapi teendőkön jár az agyad, akkor ezt a technikát neked találták ki. Ezzel a különleges módszerrel ezeket az idegőrlő gondolatokat pillanatok alatt el fogod felejteni, és rekordidő alatt mély álomba szenderülsz. A hold légzés eredetileg japánból származik, és egy a jógából is jól ismert légzéstechnikán alapul. A módszer igen egyszerű, a célja pedig az, hogy pillanatok alatt megnyugtassa az elméd egy hosszú és fárasztó nap után. Nem kell hozzá az ég adta világon semmi, csupán be kell fognod a bal orrlyukad. Lehet, hogy elsőre igen furcsán hangzik, hogy csak a bal orrlyukadon vehetsz levegőt, de hidd el, hogy megvan ennek is a magyarázata, mégpedig az, hogy a test baloldali része az idegrendszerrel szorosan össze van kapcsolva. Ezt a technikát már nagyon régóta használják az álmatlansággal küzdő betegek megnyugtatására. A módszer a következőképpen néz ki: egyszerűen feküdj le, csukd be a szemed, majd a jobb hüvelykujjaddal finoman fogd be a jobb orrnyílásod. Lélegezz be a bal orrcsatornán keresztül, majd zárd be az ujjaddal, és lélegezz ki a jobb orrlyukadon. Ismételd meg ezt a gyakorlatot néhány percen keresztül, amíg elkezded érezni, hogy az elméd tisztul. Lapozz a cikk folytatásáért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Lehet Papp Gergely magánélete ismét sínre fog kerülni.
Sztárok
Dean Cain a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai című tévésorozatban öltötte magára a legendás szuperhős vörös palástját és testhezálló kék ruháját. Azóta persze több évtized eltelt, és Cain is...
Sztárok
A bulvármédia korábban azt sugallta, hogy a népszerű műsorvezetők a színfalak mögött szűkölve utálják egymást, de vajon van egyáltalán valóságalapja ennek a merész feltételezésnek?