Életveszélyes baktériumok juthatnak a szervezetedbe: az interneten terjed ez a trend, mindenképp kerüld el!
Ez az ártatlannak tűnő konyhai trükk valójában életveszélyes oroszrulett.
Ne csináld!
A TikTok nevű közösségi oldalon kezdett el terjedni az a konyhai trükk, vagy ahogy gyakran hívják "life hack", miszerint ha az avokádót vízbe áztatva tároljuk, tovább megőrzi frissességét. Vélhetően sokan felkapták a fejüket erre a trükkre, hiszen az avokádó hazánkban aranyárban kapható, emiatt logikusan a fogyasztók arra törekednek, hogy minél kevesebb landoljon belőle a kukában. Azonban van egy kis gond ezzel a tanáccsal, mégpedig az, hogy orvosok szerint a vízben tárolt avokádótól szalmonellát és liszteriózist is kaphatunk.
A víz ugyanis tökéletes körülményeket biztosít ezeknek a baktériumoknak, így könnyen el tudnak benne szaporodni, és az avokádó elfogyasztásával pedig bejutnak a szervezetünkbe, azt pedig talán már részleteznünk sem kell, hogy ez milyen súlyos betegségek előszobája lehet. A zöldségeket és gyümölcsöket egyébként érdemes mindig száraz helyen tárolni!