Lifestyle

Óriási hibát követsz el, ha kidobod az avókádó héját: Igazi kincsek végzik a kukában, meglepő, mi mindenre használhatod

Armen Adamjan fantasztikus tippjeiről már többször is írtunk, most pedig az avokádó héjának felhasználási módjait osztotta meg a világgal.

Semmiképp se dobd ki!

Az avokádó az utóbbi időben nagyon népszerű lett, ami nem véletlen, hiszen sokféleképpen felhasználható és nagyon finom is. Te tudsz jobb reggelit egy avokádós pirítósnál? Na, ugye! Szóval ha már megvetted és elfogyasztottad az avokádót, akkor valószínűleg te is ki szoktad dobni a héját a kukába, azonban ezzel nagy-nagy hibát követsz el.

Adamjan megmutatta, hogyan tudod felhasználni az avokádót a növényeid táplálására, gondozására. Az első módszerben lényegében természetes kaspóként használja az avokádó héját, amit megtölt földdel, majd már kicsírázott magokat ültet bele. Innentől már csak az a dolgod, hogy figyeld, milyen szépen cseperednek a növényeid. A magyarázat a jelenség mögött, hogy az avokádó héja nagyon gazdag nitrogénben, ami serkenti a növények növekedését.

A tippek császárának második tippje, hogy dobd a héjakat turmixgépbe, öntsd fel egy kis vízzel, majd a kapott mixtúrát oszlasd el a növényeid földjén. Ez a keverék természetes tápoldatként szolgál majd nekik, ellátva őket minden fontos, az életükhöz szükséges anyaggal.

Forrás: Instagram Fotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Szinte hihetetlen, de Tina Turner már 83 éves, pedig a kinézete alapján évtizedeket is letagadhatna a korából.
Sztárok
Megyeri Csilla büszke arra, amit elért: önálló, független nőként tud létezni, még akkor is, ha közel egy évtizede párkapcsolatban él. Állítja: semmiben nem változna az élete, ha egyik pillanatról a...
Fashion&Beauty
A hajápolás nem a megfelelő sampon vagy balzsam kiválasztásánál kezdődik. Rengeteg olyan dolog van, amit meg kell tennünk, hogy a tincseink szépek és egészségesek maradjanak.