Lifestyle

Stoppolja az emésztést: 6 anyagcsere-lassító szokás, ami hízáshoz vezethet

Nálad is alattomosan kúsznak fel a plusz kilók és nem érted miért? Talán fel sem tűnik, de néhány berögződött rossz szokással lassítod az anyagcserédet, ami rövid időn belül hízáshoz vezethet. Mutatjuk, mit érdemes bevezetned - és mit kivezetned a mindennapjaidból, hogy újra beinduljon a természetes folyamat.

Nem iszol kávét

A kávéról írtak már rosszakat, jókat, de az biztos, hogy a benne lévő koffein égeti a zsírt, és fokozza az emésztést. A titok, hogy nagyon hamar bekerül a véráramba, ezáltal felpörgeti a szívverést és gyorsítja az anyagcserét. Eddig ittál kávét, de nemrég abbahagytad? Megvan a hízásod oka. Nyugi, a szakértők szerint napi három csésze kávé teljesen normális, és az egészséges diéta része, úgyhogy bátran fogyaszd!

Nem iszol elég vizet

Ha nem iszol eleget belőle, ne csodálkozz, hogy az anyagcseréd lelassul. Ha az étkezések után nem sokkal máris sóvárgást érzel a különböző élelmiszerek után, az azt is jelentheti, hogy ki vagy száradva. Ilyenkor a tested jelzéseket küld számodra. Próbálj meg több folyadékot inni, így elűzheted a sóvárgást és megálljt parancsolhatsz a könnyen felszaladó kilóknak.

Sokat ülsz

Az ülőmunka, meg úgy egyáltalán az ülő életmód stoppolja az emésztést, és csak úgy ragasztja rád a pluszkilókat. Pedig nagyon egyszerűen kivédheted a hízást: például úgy, hogy legalább minden órában egyszer felállsz, elmész mosdóba, sétálsz egyet a folyosón, főzöl egy kávét, teát. Az izommozgás ugyanis hozzájárul ahhoz, hogy a zsírokat és a cukrokat sokkal gyorsabban eméssze meg a szervezet. Az ülő életmód egyébként rossz hatással van a szívre, és cukorbetegséget is okozhat.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Egészség
Talán te sem gondoltad volna, de a növényi alapú tejalternatívák közül a mandulatej mögött bizony a zabtej a legnépszerűbb választás, amely az elmúlt időszakban igencsak éles vitákat váltott ki,...
Lifestyle
A tulipán virágzása elképesztő és káprázatos látvány, viszont ahhoz, hogy sokáig tartson a csoda, meg kell adni a növényeknek a megfelelő gondoskodást.
Sztárok
Balogh Levente és a kislánya között nagyon jó a kapcsolat. Ez onnan is látszik, hogy Szimi oda is tud pörkölni néha az édesapjának.