Lifestyle

Még csak nem is tudsz róla: 5 meglepő dolog, amit éjszakánként csinálsz alvás közben

Gondolkodtál már azon, mi is történik veled pontosan, miközben álmodsz? Nos, a valóság az, hogy számtalan olyan dolgot teszel, ami elsőre furcsának és meglepőnek tűnhet – cikkünkben összegyűjtöttük most ezeket!

Mi történik velünk éjszaka?

Az alvás életünk létfontosságú és nélkülözhetetlen része; szükséges a test regenerálódásához, a napközben tanult új ismeretek rendszerezéséhez, feldolgozásához. Életünk egyharmadát alvással töltjük, ha pedig nem jutunk megfelelő minőségű és mennyiségű pihenéshez, annak beláthatatlan következményei lehetnek. Bár rengeteg kutatás született már a témáról, továbbra is számtalan kérdés merül fel azzal kapcsolatban, mi történik velünk pontosan az éjszaka közepén. Galériánkban felsoroljuk, melyek azok a meglepő dolgok, amiket mindannyian csinálunk alvás közben – anélkül, hogy tudnánk róla:

Ha ébredés után erős fájdalmat érzünk az állkapcsunkban, az azt jelenti, hogy az éjszaka folyamán csikorgattuk a fogainkat – márpedig a legtöbbünkkel ez gyakorta megesik. Ennek oka több minden is lehet, például szorongás, stressz, izgatottság, harapási rendellenesség vagy alvási apnoé is állhat a dolog mögött.
Kattints a további képekért!

Az obstruktív alvási apnoe következménye komolyabb is lehet, mint azt elsőre hinnénk, ugyanis azok az emberek, akik ettől az alvászavartól szenvednek, nagyobb kockázatnak vannak kitéve a súlyos egészségügyi állapotokat illetően.

Leadfotó: 123rf
Forrás: Mental Floss

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Zsédenyi Adrienn, azaz Zséda mélyen magába zárkózott, és nem akart mesélni a válásáról. Most úgy döntött, itt az idő megnyitnia az érzéseit mások előtt.
Utazás
A Wolt cég egyik biciklis futára nem igazán féltette az életét. Alaposan áthágott néhány KRESZ-szabályt, és másokat is veszélyeztetett.
Sztárok
A népszerű műsorvezető a Balázsék szerda reggeli adásában árult el érdekes "kulisszatitkot" a Liverpool futballistájáról.