Lifestyle

Hogyan élj úgy, hogy annyi gyermeked lehessen később, amennyit szeretnél?

Az elmúlt évtizedekben a gyermekvállalás időpontja egyre inkább kitolódott, és egyre idősebb korban kezdi el a párokat foglalkoztatni a családalapítás gondolata. Ugyanakkor sajnos a társadalmi trendeket az emberek biológiai adottságai nem követik. Fontos, hogy tudjuk, milyen tényezők befolyásolják a gyermekvállalást, mi az, ami rajtunk, az életmódunkon múlik, milyen betegségek okozhatnak termékenységi zavart.

A Felelősen Magadért Egyesület (FEME) termékenységtudatosságot támogató, Hello Termékenységtudatosság! programjának célja, hogy szakemberei segítségével felhívják a figyelmet arra, hogy mi mindent tehetnek a férfiak és a nők annak érdekében, hogy gyermekük lehessen. Hiszen megelőzéssel, helyes életmóddal, az ártalmas szokások elkerülésével, a legtermékenyebb életkor figyelembevételével számos esetben elejét lehetne venni a meddőségnek. A program célja, hogy segítse a fiatalokat abban, hogy megismerjék, miként tudják megőrizni a termékenyégüket, hogy az esetleges gyermektelenség tudatos döntés, ne pedig a hiányos ismereteik következménye legyen. Ugyanakkor abban is támogatást nyújtanak, hogy a termékenységi nehezítettséggel küzdő párok tájékozottan és felkészülten vághassanak bele a szükséges kezelésekbe, lombik programba.

A Hello Termékenység Tudatosság oldalán olyan témákról kaphatnak az érdeklődők hiteles információkat, mint a megfelelő testsúly és a várandóság kapcsolata, a férfi nemzőképességet érintő nehézségek, a szexuális együttlétek időzítése vagy épp a lombik kezelések menete.

A program egyik küldetése, hogy a nők és a férfiak is tisztában legyenek a testük működésével és azzal, hogy milyen tényezők számítanak igazán a sikeres fogantatáshoz.

Az egyik ilyen kulcskérdés, az ideális életkor, amely kiemelten fontos a családtervezés szempontjából: egy 30 éves nő 1 éven belül 90%-os eséllyel, míg 40 éves korára már csak fele ekkora eséllyel lesz várandós. Ez utóbbi esetben nemcsak az a gond, hogy kisebb az esélye, hogy megfoganjon a baba, hanem az is, hogy ebben az életkorban a megfogant terhességek fele vetéléssel végződik. Érdemes azt is tudni, hogy a meddőnek diagnosztizált párok esetében ma már körülbelül 40-50%-ban férfi eredetű a meddőség, azaz nem megfelelő a spermiumkép, vagy esetleg a test valamilyen funkcionális zavara áll fenn.

„A gyermekáldás a világ legtermészetesebb dolga kellene, hogy legyen, azonban sajnos ez nem mindig van így. Előfordul, hogy mikor babát szeretnél, mert megtaláltad hozzá a megfelelő partnert, és családot szeretnétek alapítani, nem minden úgy történik, ahogy azt elterveztétek. A programunk abban tud segíteni, hogy ne vessz el a sok információban, tanácsban: az oldalunkon minden szükséges és hiteles információt megtalálsz a témával kapcsolatban, mégpedig egyszerűen és érthetően. Élj termékenységtudatosan, és vedd kezedbe az irányítást! Élj úgy, hogy annyi gyermeked legyen később, amennyit szeretnél” – idézte a Hello Termékenységtudatosság! küldetését dr. Vesztergom Dóra szülész-nőgyógyász, endokrinológus, meddőségi specialista, a FEME szakembere.

A Hello Termékenység Tudatosság csapatát több szakterületet képviselő szakemberek alkotják. Az endokrinológus, szülész-nőgyógyász mellett, egy andrológus-urológus és andrológus, egy dietetikus, egy laborvezető embriológus, egy fiatal egyetemes okleveles ápolónő segítik az érintetteket. A HTT szakemberei igyekeznek minél több eseményen előadni, tájékoztatást nyújtani, hogy felhívják a figyelmet a családtervezés jelentőségére. Legutóbb a „Termékenység Tudatosság Nap 2023” rendezvényen vettek részt.

Tartalmaikért keresd oldalaikat!

Instagram: hellotermekenysegtudatossag

Honlap: www.termekenysegtudatossag.hu

leadfotó:123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Több generáció is felnőtt Lucy Maud Montgomery csodálatos könyvein, melyek közül aztán sokból film, vagy éppen sorozat is készült. Ilyen volt az Anne a Zöld Oromból is, mely éveken éveken át tárta...
Utazás
A feladvány egyáltalán nem komplikált, a versenyzők többségének mégis feladja a leckét. Te megbirkózol vele?
Fashion&Beauty
Az Oscar-díjas amerikai színésznőt a közelmúltban meg is vádolták azon a címen, hogy szépészeti beavatkozásnak vetette alá magát. Lawrence most maga vetett véget a találgatásoknak.