Lifestyle

8-9 óra alvás sem szokott elég lenni? Komoly bajt is jelezhet a tested: erre a problémára utalhat az állandó aluszékonyság

Állandóan aluszékony vagy annak ellenére, hogy minden éjjel 8-9 órát alszol? Ne vedd félvállról a dolgot, az is lehet, hogy komoly gond áll a háttérben!

Mindig fáradékony vagy?

Nincs is annál rosszabb, mikor kora reggel, iskolába vagy munkába menet azt érezzük: annyira fáradtak vagyunk, hogy fogalmunk sincs, sikerül-e produktívan végig csinálni az egész napot. Ez még bosszantóbb abban az esetben, amikor ráadásul az egész éjszakát átaludtuk, ennek ellenére mégsem szűnik meg a fáradság. Talán nem is gondolnád, de komoly problémára is utalhat, ha a szervezeted nem elégszik meg napi 8-9 óra alvással. Galériánkban eláruljuk, mi lehet az oka annak, ha folyton kialvatlannak érzed magad:

Az alvás életünk létfontosságú és nélkülözhetetlen része, hiszen szükséges a szervezet regenerálódásához, a napközben átélt érzelmek és a tanult új ismeretek feldolgozásához, valamint ahhoz, hogy az immunrendszerünk, az agyunk, valamint a sejtjeink megfelelően működjenek.
Kattints a további képekért!

A kevés, vagy rossz minőségű alvás számos kellemetlenséget okozhat a mindennapok során, nem beszélve arról, hogy hosszú távon az egészségnek sem tesz jót – ha azonban elhagyjuk az alábbi 5 káros szokást, rövid időn belül jelentős változást tapasztalathatunk.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Medici Katalint a 16. század egyik legmeghatározóbb és legbefolyásosabb női alakjának tartják, aki rajongott a parfümökért.
Lifestyle
Szajki-Vörös Adél az Anya jól van (?) konferencia egyik szervezője, akinek szívügye, hogy figyelmet fordítson a jelenkori nőtársadalom egyik legjelentősebb problémájára, az anyai kiégésre. Az...
Lifestyle
Az élmezőnyben nem volt változás, mivel még mindig egy romantikus vígjáték tarol a magyar Netflixen, de feltűnt egy rózsaszín unikornis is a semmiből, aki igazából póni.