Lifestyle

Turbózd fel a szervezeted a téli időszakra – 6 táplálékkiegészítő, amikből igazi finomságokat alkothatsz

A hideg idő beköszöntével még inkább oda kell figyelnünk a szervezetünk vitamin- és ásványi anyag pótlására, hogy feltöltsük a testünk tápanyagraktárait és elkerüljük a ránk leselkedő szezonális betegségeket. 6 étrend-kiegészítőt mutatunk, amik nemcsak erre jók, de mellé finomak is, így a rendszeres fogyasztásuk nem fog gondot okozni.

Őszi feltöltődés

A megfelelően kiválasztott táplálékkiegészítőknek rengeteg előnyük van, de fontos leszögeznünk, hogy nem minősülnek gyógyszernek. Céljuk, hogy pótolják azokat a tápanyagokat, amik az étkezésünk során nem jutnak megfelelő mennyiségben a szervezetünkbe. Ide tartoznak a vitaminok, multivitaminok, immunerősítők, csont- és porcerősítők, ásványi anyagok, antioxidánsok, nyomelemek, illetve a méregtelenítést segítő természetes szerek. A cél az olyan tápanyagok, a mikro- és makroelemek pótlása, amelyek használnak a testünknek, segítik annak megfelelő működését.

Ahogy a kozmetikumok esetében, itt is első lépésként nézzünk utána a hatóanyagoknak. Ne elégedjünk meg azzal, ami a dobozon nagyításban szerepel, ássunk mélyebbre. Ha nagyobb problémáról van szó, például leromlik az egészségünk, egyeztessünk a háziorvossal, ne próbáljuk önmagunkat diagnosztizálni. Fontos továbbá, hogy kitűzzünk egy pontos célt, amihez megvásároljuk a szükséges kiegészítőt. Alacsony a fehérjebevitelünk? Azon a fehérjeporok tudnak segíteni. Konkrét vitaminok hiányoznak a szervezetünkből? Akkor olyan termékeket keressünk, amik ezeket pótolják. Szerencsére manapság már számos olyan táplálékkiegészítőt kaphatunk, amik tökéletes hozzávalói lehetnek a mindennapi étkezésünknek, az isteni finom ízüknek köszönhetően pedig nem lesz probléma a rendszeres fogyasztásuk.

A galériára kattintva mutatunk néhányat!

Nutrilite Szója-,búza-,borsófehérje alapú porkeverék - 15 900 Ft/450 gramm Azt hiszed, csak a sportolóknak van szükségük fehérjére? Kortól, nemtől és életmódtól függetlenül mindenki étrendjében ott kell lennie ennek a nélkülözhetetlen tápanyagnak, mégpedig megfelelő mennyiségben! A Nutrilite™, a világ első számú étrend-kiegészítő gyártója pontosan tudja, miként biztosíthatjuk ezt szervezetünknek, ezért megalkotta a Nutrilite™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeveréket. Ez az étrend-kiegészítő kilenc olyan esszenciális aminosavat tartalmaz, amelyek a legfontosabb élettani folyamatokat támogatják, és amelyekhez csak az étrendünkön keresztül juthatunk.
Kattints a további képekért!

Nem csak C-vitaminban gazdag, de a fogyást is elképesztő hirtelenséggel beindítja. Sőt, ősszel még szezonja is van, így attól sem kell tartanod, hogy nem találsz belőle.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Néha napján mind szeretnénk ragyogó, sima és rendezett frizurát – ennek leggyorsabb módja pedig a hajvasalás. Viszont, ha nem megfelelő módszerrel, illetve túl gyakran vasaljuk hajunkat, óriási...
Home&Design
Cikkünkben mutatunk pár ötletet, hogyan varázsolhatod csodaszigetté ezt a teret tavasszal.