A 100 évig élő emberek másik ismérve, hogy rendszeresen fogyasztanak gyulladáscsökkentő ételeket, mint például fokhagymát, zöld leveles zöldségeket, kurkumát, gyömbért, céklát, brokkolit és chia magot. „Ezek az élelmiszerek gazdagok antioxidánsokban, omega-3 zsírsavakban és polifenolokban, amelyek csökkentik a gyulladást a szervezetben a szabad gyökök semlegesítésével, emellett elősegítik a sejtek regenerálódását, hozzájárulva az öregedés lelassításához” – mondja Kristen Lorenz dietetikus.
A 100 évig élő emberek másik ismérve, hogy rendszeresen fogyasztanak gyulladáscsökkentő ételeket, mint például fokhagymát, zöld leveles zöldségeket, kurkumát, gyömbért, céklát, brokkolit és chia magot. „Ezek az élelmiszerek gazdagok antioxidánsokban, omega-3 zsírsavakban és polifenolokban, amelyek csökkentik a gyulladást a szervezetben a szabad gyökök semlegesítésével, emellett elősegítik a sejtek regenerálódását, hozzájárulva az öregedés lelassításához” – mondja Kristen Lorenz dietetikus.