Lifestyle

Ezért hízol csak hasra - 5 logikus ok, amire nem is gondolnál

Egyre csak nő a pocakod, de nem tudod, hogy mitől? Diétázol, sportolsz, akarsz? Akkor a következő 5 dolog lehet a ludas. Olvasd el, miért hízol csak hasra!

1. Genetika

A genetika nagyban meghatározza, hova hízol. Nézd meg, a családodban kinek milyen az alkata, például az anyukádnak, és ha azt látod, hogy az alma a nyerő, vagyis a teste a hasi tájékon a legszélesebb, akkor nem véletlen, hogy te is pocakra szeded fel a pluszkilókat. Rendszeres sporttal és diétával azonban kicselezheted a géneket, és fogyhatsz erről a kényes területről.

2. A hormonjaid megbolondultak

Főként menopauza környékén gyakori, hogy a hormonháztartásod felborul, aminek köszönhetően elkezdesz hízni - hasra. A súlytöbbletet az ösztrogén hormon mennyiségének csökkenése és az emésztés lelassulása okozhatja. Egy kicsivel több haiszomgyakorlat orvosolhatja a problémát - szemezgess ezekből, nekünk mindegyik bevált!

3. Policisztás ovárium szindrómád van

Policisztás ovárium szindróma a nők 10-20 %-ánál alakul ki addig, amíg termékenyek. Aki ebben a betegségben szenved, annak az átlagosnál magasabb a tesztoszteronszintje, emiatt pedig mindig bajlódik a hason megragadó felesleggel. A kórnak egyébként más tünetei is vannak, például a rendszertelen menstruáció, az aknék és az erős testszőrzet. Ha ezeket tapasztalod, konzultálj az orvosoddal!

Fotó: rd.com

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Lifestyle
Egészség
Valószínűleg hallottál már arról, hogy az, amit a testünkbe viszünk - például a gyorsétel, a cigarettafüst és az alkohol - közvetlen hatással van az egészségünkre. De mi a helyzet azzal, amit a...
Lifestyle
A kávé hűtőbe helyezését általában biztonságos tárolási módnak tekintik, de nem minden esetben tökéletes módszer, így bizonyos szabályokat feltétlenül szükséges betartani.
Sztárok
Tegnap este főleg, de még ma is szinte az egész ország Csoboth Kevin nevét skandálja. A skótok elleni bombagólját még sokszor meg fogjuk nézni.