Lifestyle

4 ok, amiért jobb, ha mostantól mindig hideg vízzel zuhanyzol!

Nem hangzik különösebben csábítónak, hogy önként merülj el egy kád fagyos hideg vízben. De mint kiderült, egy egyszerű hideg zuhanynak számos jótékony hatása van a szervezetünkre.

A hideg vizes zuhanyzás előnyei

Sokan már a hideg víz gondolatától is remegnek, pedig kevesen tudják, hogy a hideg vizes zuhanyzás az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mivel kedvezően hat a fizikai és a mentális állapotunkra is. Összeállításunkban mutatunk 4 okot, amiért ezentúl érdemes minden nap hideg vizes zuhanyzással indítanod a napot.

1. Erősíti az immunrendszered Ha meleg zuhanyról hidegre váltasz – akár néhány percre is – az megvédhet a keringő vírusoktól. A hideg víz mozgósítja a fehérvérsejteket, amelyek a baktériumok ellen küzdenek a szervezetedben. Egy holland tanulmány kimutatta, hogy azok, akik 90 napon át 60 vagy 90 másodpercig zuhanyoztak hideg vízzel, 29%-kal kisebb valószínűséggel jelentettek beteget a munkahelyükön.
Kattints a további képekért!

Lead kép: 123rf, forrás: health.com

A legtöbb embernek eszébe sem jut, hogy bizony a zuhanyzásnak is megvan a pontos, szabályos menete - vagyis nagyon nem mindegy, melyik testrészünket tisztítjuk meg elsőnek.

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A Mirror információ szerint Harry rájöhetett, hogy túl messzire ment a múltban a családjával szemben megfogalmazott kritikákkal, ezért a herceg állítólag jelenleg mást sem csinál, csak folyamatosan...
Sztárok
Tóth Gabi bizony tudja Puzsér Róbert telefonszámát, és néha üzenetet is szokott küldeni a kritikusnak. Hát, ők biztosan nem lesznek barátok a jövőben.
Utazás
Az Európai Bizottság európai városokat vizsgált. Szóba került a biztonság is, és egy magyar város is felkerült a listára, mint kevésbé biztonságos hely.