Lifestyle

100 éves is elmúlt: ennek az alkoholfajtának tulajdonítja hosszú életének titkát egy arizonai nő

Túlélt már több nagyobb háborút, gazdasági világválságot, sőt, felnevelt 6 gyereket is - ez aztán a hosszú, tartalmas élet. Mi a titok? Nos a 101 éves Mary szerint egy ütős alkoholfajta.

Ennyi lenne a titok?

Az alkohol tartósít - tartja a mondás. Bár tudományos alapja nincs az állításnak egy 101 éves hölgy mégis ennek tulajdonítja hosszú, izgalmakban bővelkedő életét.

"Hogy érzed magad?" - hangzik a kérdés a 101 éves arizonai Mary Flip lányától, amire az idős nő csak ennyit felel: "A kezemmel." Ez a csípős humor és elmondása szerint egy bizonyos alkoholfajta is hozzájárult ahhoz, hogy a hölgy, aki túlélt már világháborúkat, gazdasági világválságot és hat gyermek születését, még mindig jó egészségnek örvend. Na, de melyik ez az italtípus és hogy köthető a hosszú élethez? Részletek a galériában!

Az NBC 15 riportja szerint Mary még fiatalkorában elvesztette az édesanyját és a nővérét, majd 18 éves korában döntött úgy, hogy Mexikóban kezd új életet, ahol egy farmon helyezkedett el és megismerkedett a másnaposságok egyik hírhedt kiváltójával: a teqiulával. A sors mellé állt, hiszen rövidesen megismerte a férjét. Első terhessége alatt Chicagoba költöztek, ahol karriert váltott és a Chicago School of Arts által is elismert jó hírű művész lett. "Nagyon szeretek rajzolni. Rájöttem, hogy a dolgok akkor is változnak, amikor rajzolod őket. Így sikerült fejlesztenem a tudásomat és valódinak látszatni dolgokat. Időbe telt, de nem volt más dolgom, mint ez és nevelni egy csomó gyereket" - nyilatkozta Mary a riporternek, miközben 101. születésnapját hozzá illő stílusban, egy korsó Guiness sörrel ünnepelte. Miközben a családja és barátai táncoltak körülötte az év legkúlabb nagyija így szólt: "Oh, csak várjatok, mindjárt felugrom az asztalra!" De nem ő az egyetlen meglepően idős kort megélt hölgy, aki az italnak tulajdonítja egészsége kulcsát.
Kattints a további képekért!

Bár bőven akadnak olyan egészségtelen fogások, melyeknek olykor nagyon nehéz ellenállni, úgy tűnik, egy bizonyos ételt mégiscsak érdemes lenne tiltólistára helyeznünk.

Leadfotó: 123rf.com

NYPost

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Az avokádó egyike azoknak az ételeknek, amelyek számtalan egészségügyi előnnyel kecsegtetnek, ennek ellenére a legtöbb figyelem általában ízére és tápláló tulajdonságaira irányul.
Lifestyle
Sokan isznak egy pohárral lefekvés előtt abból a bizonyos italból, amely egy friss kutatás szerint nemhogy elősegíti, de még hátráltatja is az elalvást.
Fashion&Beauty
Bár az öltözködés terén sokszor tapasztalhatunk váratlan fordulatokat, ezúttal a férfi divattrendek között tűnt fel egy egészen különös kiegészítő.