3. Alacsony kakaótartalom
Ha a csomagoláson nincs feltüntetve a kakaótartalom, az már önmagában gyanús. A minőségi étcsokoládék általában 50% fölötti kakaótartalommal rendelkeznek, míg a tejcsokoládéknál ez a szám 30% körül mozog – a jobbaknál ennél magasabb is lehet. Ha viszont egy csokiban mindössze 15–20% kakaó van, akkor az nagyjából már csak egy édesített, barnára színezett massza.
Az alacsony kakaótartalom nemcsak ízben csalódás, de tápanyagban is gyenge: alig van benne antioxidáns, és kevésbé laktató. Ha tehát azt szeretnéd, hogy a húsvéti csokievés ne a végtelen nassolásról szóljon, válassz magasabb kakaótartalmú darabokat – ezekből már néhány kocka is elég lehet a boldogsághoz.
Fotó: Pinterest
3. Alacsony kakaótartalom
Ha a csomagoláson nincs feltüntetve a kakaótartalom, az már önmagában gyanús. A minőségi étcsokoládék általában 50% fölötti kakaótartalommal rendelkeznek, míg a tejcsokoládéknál ez a szám 30% körül mozog – a jobbaknál ennél magasabb is lehet. Ha viszont egy csokiban mindössze 15–20% kakaó van, akkor az nagyjából már csak egy édesített, barnára színezett massza.
Az alacsony kakaótartalom nemcsak ízben csalódás, de tápanyagban is gyenge: alig van benne antioxidáns, és kevésbé laktató. Ha tehát azt szeretnéd, hogy a húsvéti csokievés ne a végtelen nassolásról szóljon, válassz magasabb kakaótartalmú darabokat – ezekből már néhány kocka is elég lehet a boldogsághoz.