Inspiráló nők

Építs karriert anyaként - Így biztos sikerülni fog

Anyaként karriert építeni nem könnyű, rengeteg szervezéssel, tervezéssel jár, a család részéről pedig jelentős segítséget, rugalmasságot igényel. De nem lehetetlen vállalkozás. Akinek fontos mind a család, mind a karrier, az bátran vágjon bele, de készüljön fel a váratlan helyzetek kezelésére is.

Tudatosítsd a döntésed

Te magad, vagy közösen a pároddal döntöttél arról, hogy az anyai szerep mellett a szakmai karrier is fontos számodra. Nem passzívan elszenvedsz valamit, hanem ez a te tudatos döntésed, aminek felmérted a következményeit és nehézségeit, ennek ellenére vállalod. Ezért tenni is hajlandó vagy érte.

Ne hidd azt, hogy mindent magadra kell vállalnod, neked kell megoldanod. Kérj bátran segítséget. Sokkal jobb, mint megvárni, amíg a hullámok összecsapnak a fejed felett. Kevésbé leszel frusztrált, és az a jó érzésed is megmarad, hogy kézben tudod tartani az események alakulását is.

Itt és most

Amit csinálsz, azzal foglalkozz teljes erőbedobással. Ha a gyerekkel, családdal vagy, figyelj rájuk, élvezd a társaságukat, szerezzetek közös élményeket. Ne vedd fel a telefont, ne ellenőrizd folyton a bejövő üzeneteket. Megvárnak.

Ha dolgozol, akkor pedig tedd oda magad, ne máson gondolkozz, az ottani feladatra koncentrálj. Még hatékonyabb is leszel. Így talán elkerülhető az állandó lelkiismeret furdalás, hogy sehol nem teljesítesz 100%-on, nem vagy elég jó anya, feleség, barát, nem vagy tökéletes munkaerő stb. Ez pedig nagyon rombolja a személyiséget. Korunk téves elvárása a „multitasking” képesség, hogy egyszerre tudok akár 4-5 dologgal is foglalkozni. Igaz, csak egyikben sem vagyok benne teljesen. Még büszkék is vagyunk rá. Pedig éppen attól az élménytől foszt meg, hogy el tudjunk mélyedni egy tevékenységben, ami akár örömet is okozhatna.

Fotó: themagicbrushinc.com

Oldalak

Inspiráló nők
Utazás
A medvetámadások viszonylag ritkák, de ijesztőek. A szakértők elárulták, hogyan védheted meg magad és családodat, ha találkozol egy medvével az erdőben.
Sztárok
Sokaknak nincs lehetőségük a gyermekvállalásra fiatal felnőtt korukban, ennek ellenére viszont nem zárkóznak el tőle és később, akár 50 éves koruk felett is belevágnak egy gyermek felnevelésébe.
Lifestyle
Meg lehet állapítani valakiről ránézésre, hogy intelligens-e? Egy kutatás meglepő eredményre jutott!