Home&Design

Hármas szabály a lakberendezésben: tökéletes lesz az otthonod, ha így dekorálod

Valószínűleg már hallottad a kifejezést: a lakás berendezésekor mindig kövesd a "hármas szabályt". Mi is ez pontosan, és hogyan érdemes beépítenünk az otthonunkba? Mutatjuk a részleteket!

A lakberendezés alapja

A legtöbb tervező azt mondja, az alapelvet azért hozták létre, mert a páratlan számú tétel természetesebbnek és kevésbé kényszerűnek tűnik, mint a páros csoportosítás. Miért? Nos, főleg azért, mert a túl sok szimmetria miatt a szoba elavultnak és hidegnek tűnik. Lényegében az a legjobb, ha megtaláljuk az egyensúlyt a szimmetria és az aszimmetria között. Az alábbi galériában bemutatjuk, miként tudod betartani az alapelvet, legyen szó bármely helyiségről.

Három szín egy szobában Minden szobában célszerű a színeknél a 60-30-10 szabályt betartani. A fő árnyalat (60 százalék) mehet a falakra, a másodlagos alkalmazható a bútorokra (30 százalék), a harmadlagos (10 százalék) pedig az egyéb dekorelemekre és kiegészítőkre.
Kattints a további képekért!

Apróságok, amik pillanatok alatt elit érzést kölcsönöznek.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Home&Design
Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...
Egészség
A kertedben hasznos gyógynövény lehet, a szántóföldeken viszont sok bosszúságot képes okozni.
Sztárok
Csütörtök délelőtt jelentették be, hogy az 55 esztendős ausztrál énekesnő is fellép majd az idei Sziget Fesztiválon.