Home&Design

10 dolog a hálószobában, ami megbetegíthet - ügyelj rájuk

Fáradtabban ébredsz, mint amikor előző este lefeküdtél? Fejfájást, orrdugulást vagy torokfájást tapasztalsz reggelente? Nehéz visszaemlékezni arra, hogy mikor ébredtél úgy legutóbb, hogy nem fájt semmid? Ha azon kapod magad, hogy "igennel" bólogatsz ezekre a kérdésekre, akkor lehetséges, hogy megbetegít a hálószobád.

Az allergénekkel végzett vizsgálatok szerint az otthonok nagy százaléka általában pozitív eredményt mutat beltéri allergénekre. Ezek közé tartozik a por, a penész, a háziállat szőre, és a poratkák. Még gyakoribb, hogy ezek az allergének a hálószobában jelennek meg és számos kellemetlen fizikai tünetet okozhatnak.

Nem árt tudnod, hogy ez 10 dolog a hálószobában komolyan megbetegíthet, ezért érdemes jobban odafigyelned rájuk:

Lapozz a cikk folytatásáért!

1. Párna Egy hosszú, nehéz nap után valószínűleg megkönnyebbülten sóhajtasz fel, amikor a fejed a párnának ütközik. Sajnos a párnák esetén gyorsan kialakul az egészségkárosító hatás, például baktériumok, penészspórák és poratkák jelenhetnek meg benne, amelyek allergiás tünetekhez vezetnek, mint a torokfájás, asztma, és a fejfájás. A párnákat évente legalább egyszer ki kell cserélni, ha nem moshatóak. Használj antiallergén huzatot a párna védelme érdekében, és néhány naponta cserél a párnahuzatot. Ha nem az allergiás tünetek, hanem a fejfájás, a nyakmerevség vagy a fájó vállak zavarnak reggel, akkor is a párnád lehet a hibás. Az idő múlásával a párnák elveszítik tartásukat és formájukat, így a fejed nem áll összhangban a gerinceddel. Ebben az esetben is érdemes lehet lecserélni.
Kattints a további képekért!

leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Home&Design
Utazás
Messze van, hideg és eljutni is nagyon drága oda. A Déli-sarkra tényleg csak a kiváltságosok mehetnek el az életük során, sőt, az sem adatik meg mindenkinek, hogy egy utasszállító ablakából vessünk...
Lifestyle
Kíváncsi volt rá, milyen lehet, de a jelek szerint ez az egy alkalom elég is volt neki belőle.
Sztárok
Kalocsay Miklós nemcsak a szakmában, hanem a magánéletben is sikeresnek mondhatta magát, a sors azonban végül nem olyan jövőt szánt neki, mint amilyet elképzelt magának.