Mi alapján választunk kozmetikai terméket? Szakértő válaszol

A következőkben szakértőnk, Kovács Melinda ismerteti, mi az a legfőbb szempont, amit figyelembe veszünk egy-egy kozmetikai termék megvásárlásánál.

Az illat alapján vásárolunk kozmetikumokat

2017 júniusában Veszprémben volt szerencsém egy bútoráruház kétnapos születésnapi rendezvényén részt venni. Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem arról, hogyan is vásárolnak sokan fürdőkozmetikumot. Az illat alapján. Igen-igen. Az áruházban a két nap során sokan megfordultak, és szívesen álltak meg megillatolni a szappanjaimat. Igen, nem szaglászni hívtam Őket, hanem megillatolni a szappanokat. Hihetetlen reakciók voltak. Jópár szappanom úgy kelt el, hogy igazából nem is akartak vásárolni, de úgy megfogta a szappan illata, hogy nem tudtak ellenállni.

Szeretjük megérinteni, megszagolni

Igen. Mi úgy vagyunk beállítva, hogy szeretjük a kézműves szappanokat megfogni, megszagolni. Az így szerzett kellemes, vagy kellemetlen tapasztalat hatására döntjük el, hogy azt a szappant megvesszük-e vagy sem. Ez online vásárláskor ugye kivitelezhetetlen, de erről majd később fogok írni.

Szóval, ugye a szappan illata nagyon rabul tud ejteni. A gyöngyvirágos réten sétálva szappanomra például azt mondta az egyik kedves vásárlóm, hogy anyaillata van. Na ezt még én sem hallottam, sőt nem is feltételeztem, hogy valakiből ezt az érzést, emléket váltja ki. Öröm volt hallani, hogy ez villant be kellemes emlékként, mert biztos, hogy valami jó dolgot kötött ehhez az illathoz.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotók: Oliveoilmarket.eu, Thespruce.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!