Divatrajongóknak kötelező: ez az ingyenes szoftver segít megtalálni a ruhát, amit keresel

Biztosan veled is előfordult már, hogy megláttál egy ruhát az interneten, azonban a te méretedben pont nem volt kapható. Mivel annyira beleszerettél, így lehet, hogy megveszed akkor a nagyobb/kisebb méretet, ami valljuk be, nem a legjobb ötlet. A Google új fejlesztése viszont egy nagyon jó megoldást nyújt erre a problémára, ugyanis a divatrajongóknak kedvez az új szoftvere.

A Google Lens új funkciója

Bár a Google Lens mesterséges intelligenciaalapú képfelismerő szoftverének korábban már volt egy-két hasznos funkciója: hogy ha például lefotóztunk egy ruhát vagy cipőt, akkor elárulta, hogy az adott darabhoz hasonlót hol találunk. Az új fejlesztésnek köszönhetően azonban sokkal részletesebb a kereső, így a kép mellett egyéb információkat is megadhatunk, hogy még pontosabb találatokat kapjunk. Szöveget is írhatunk, tehát ha egy virágos kabátot keresünk, a termékről feltöltött fotó mellé beírhatjuk, hogy kabát.

fashion google lens divat

Egy másik újítása a Google Lens-nek, hogy egyes részleteit is ki lehet választani az adott fotónak. Ez arra jó, hogy például ha van egy mintás sálad, és szeretnél egy hasonló mintájú szoknyát hozzá, akkor fényképezd le a sálat, nyisd meg a Google Fotókat, itt kattints a képre, majd a Lens funkcióra. Jelöld ki a mintát, és írd be a keresett ruhadarab nevét. Ezután a Google kidobja azokat az oldalakat, amelyeken találsz hasonló mintájú termékeket. A funkció teljes egészében még nem érhető el Magyarországon, de a mintákat már ki tudjuk vágni az applikáció segítségével, a keresőszavakat nem tudjuk egyedül hozzáadni. Reméljük hamarosan már itthon is használhatjuk ezt a funkciót is!

Hátborzongató, mennyire pontos képet festenek rólunk.

Leadfotó: Edward Berthelot/Getty Images

Oldalak