Fashion&Beauty

Ha már semmi sem segít: ezeket vesd be a szem alatti karikákra, hogy tényleg változást érj el

A puffadt szemhéj, vagy a szem alatt táska sokunkat érinti, és ha valakit zavar, akkor sok esetben van rá megoldás. Mutatjuk, hogy mit tehetsz!

Ez lehet a megoldás

Nagyon fontos leszögezni, hogy nem minden szem alatti táska egyforma, és ezért a kezelésük is eltér. Gondolj például arra, hogy rosszul aludtál vagy nagyon sós ételeket ettél, esetleg allergiával küzdesz. Ez utóbbit jellemzően a genetika és az életkor kombinációja okozza, és mint említettük, mindig jelen vannak. „Ahogy öregszünk, a szem alatti zsírpárnát borító szalagok, inak és bőr kezd ellazulni. E támogatás nélkül a zsírpárna kidudorodik” – magyarázza Whitney Bowe, bőrgyógyász. Érdemes megemlíteni, hogy a szem alatti táskák NEM ugyanazok, mint a sötét karikák, bár a kettő között van némi átfedés, és sok embernek mindkettő a problémája. A sötét karikát vagy a bőr elvékonyodása okozza, - ami láthatóbbá teszi a mögöttes érrendszert -, vagy a szem alatti bőr tényleges hiperpigmentációja. Más szóval, az okok nem ugyanazok, mint a szem alatti táskáknál.

Röviden összefoglalva, fontos elválasztani a szem alatti táskákat a sötét karikáktól, és még inkább ki kell deríteni, mi áll a háttérben. Ha ezt megtetted, próbáld ki az alábbi megoldásokat, amelyeket bőrgyógyászok javasolnak:

Változtass az életmódodon! Ha a táskákat átmeneti duzzanat és folyadékvisszatartás okozza, néhány egyszerű életmódbeli változtatás segíthet. Kezdetnek a szakértő azt javasolja, hogy aludj a hátadon és/vagy emelt fejjel; ez a pozíció lehetővé teszi, hogy a gravitáció elvégezze a dolgát, és megakadályozza, hogy szunyókálás közben felesleges folyadék halmozódjon fel az arcodban és a szemed körül. A só és az alkohol nagymértékben hozzájárul a duzzanathoz és a puffadáshoz, beleértve a szem alatti területet is. Ha mindkettőt csökkented, és egyidejűleg növeled a vízfogyasztást, az sokat segíthet. Az alváshiány növelheti a szem alatti táskák kialakulásának esélyét is, ezért a lehető legjobb, ha 8 órát alszol.
Kattints a további képekért!

Getty images/Prostock-Studio; Forrás: Byrdie.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Háfra Mari nemrégiben interjút is adott, melyben elárulta, hogyan ismerkedett meg Jimmyvel, és milyen volt valójában rövid, de annál szenvedélyesebb kapcsolatuk.
Lifestyle
Valahol Amerikában él egy család, aki meglepő módon az ország, ha nem a világ leghíresebb sorozatgyilkosának köszönheti gyermekének életét.
Sztárok
Valószínűleg maga a hercegné sem számított arra, hogy idén egy asztalhoz ülhet majd az újdonsült királlyal és pereputtyával annyi év után.