3 típusú szem alatti karika van - így kell kezelni őket, hogy megszüntesd a problémát

A szem alatti sötét karikákat főként a gének határozzák meg, valamint a gyakorlatilag elkerülhetetlen életmódbeli tényezők (az alváshiány és a stressz).

Ahelyett, hogy drága krémek ezreit tesztelnénk, most megmutatjuk, hogy a szem alatti karikáknak milyen típusai vannak, és hogyan kell kezelni őket.

szem alatti karika szem alatti táska

Hiperpigmentáció okozta karikák

Ha a szem körüli bőr sokkal sötétebb, mint az arcbőr többi része, akkor előfordulhat, hogy hiperpigmentáció okozza a szem alatti táskákat: a pigmentáció vagy hiperpigmentáció a melanin túltermelését jelenti. Ez a túltermelés sötétebb területeket hoz létre az általános bőrtónushoz képest. A legjobb megoldás a hiperpigmentációra az olyan halványító és fényesítő formulák használata, mint a niacinamid, amely gátolja a melanin termelődését, az alfa-arbutin, amely a hidrokinon kíméletesebb származéka és nagyon hatékony bőrvilágosító, valamint a C vitamin, amely szintén gátolja a melanin termelést. Be kell fektetned egy magas faktorszámú, széles spektrumú fényvédőbe is, mivel az állapot rosszabbodhat ha fény éri a bőröd.

Lapozz a folytatáshoz!

Oldalak

  • 1
  • 2