Fashion&Beauty

A természetes kozmetikum, ami segít a bőrfiatalításban

A következőkben szakértőnk, Kovács Melinda ismerteti, milyen jelentős szerepe van a kecsketejnek a szépségápolásban.

Kecsketejes szappan

Sokak kedvence a kecsketejet tartalmazó szappan, de nézzük meg, miért is olyan jó a bőrnek ez az alapanyag. Legtöbbször vásárokban, drogériákban és egyéb üzletekben találkozhatunk a természetes kozmetikummal. Arról már írtam korábban, hogy mire figyelj, amikor kézműves szappant vásárolsz, azok a tippek segítenek a legjobbak kiválasztásában.

Mit tud a kecsketej?

Most nagyon felkapott alapanyag a kecsketej, melyet egyre több kézműves szappankészítő használ alapanyagként. Gyógyít, szépít, fertőtlenít, hidratál, a bőrt regenerálja, nyugtatja. Ezért elsősorban a száraz, gyulladt, ekcémás bőrre ajánlják. A kecsketejet tartalmazó szappanokban megtalálhatóak olyan savak, amelyek segítik, segíthetik az elhalt hámsejtek leválását a bőrfelszínről. Ilyenkor érezhetjük a bőrünket puha tapintásúnak és simának. Szabályozza a faggyúmirigyek működését is, valamint jó visszazsírozó hatású.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotó: 123rf

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Noha Vándor Éva lassan már a hetedik X-hez közelít, ez egyáltalán nem látszik rajta: a Jászai Mari-díjas színésznőnek semmi oka panaszra, hiszen napjainkban is fantasztikus formában van.
Sztárok
A hosszas kaland végén Timi nyerte el Árpa Attila szívét, aki jelenleg úgy gondolja, az idő fogja elmondani, hogy működőképes-e a kapcsolatuk.