Fashion&Beauty

Íme az igazság: ilyen gyakran kell hajat vágatni, hogy egészségesek maradjanak a tincseid

Van, aki konkrétan kikészül attól a gondolattól, hogy a fodrász egy pár centinél is többet vág a hajából. Az, hogy mikor és hogyan vágatod le a hajadat, az személyes preferencia, viszont azt fontos tudni, hogy bizonyos stílusok több ápolást igényelnek.

Ez a szabály a fodrászok szerint

Tehát az általános „hathetente” hüvelykszabály (2,54 cm) univerzális, amikor arról van szó, hogy milyen gyakran kell levágatni a hajad? Valójában milyen gyakran kell fodrászhoz menned, hogy egészségesek maradjanak a tincsid? Most néhány szakértő választ ad erre a kérdésre.

,,Mindenkinek más a hajtípusa és formázási rutinja, ami meghatározhatja, hogy milyen gyakran van szükséged rá" - mondja Bradley Leake, a Los Angeles-i hajstylist. Ennek ellenére azt mondja, hogy a hat-nyolc hetente végzett vágás (a hajformázási rutintól és a haj egészségétől függően) jó mérce. A Palm Beach-i híresség és a vörös szőnyeges fodrász, Melissa Peverini is egyetért ezzel. Azt mondja, hogy érdemes legalább hathetente levágni, hogy elkerüld a töredezett hajvégeket – azaz frissen érdemes vágni, mielőtt a töredezett hajvégek bekövetkeznének vagy súlyosbodnának. Elmondása szerint ,,ha a töredezettség felfelé halad a haj kutikulájában, nem lehet helyrehozni, ezért vágd vagy vágasd le a hajad, mielőtt a károsodás bekövetkezne, és még több vágásra lenne szükség. Ez azt is biztosítja, hogy a haj egészséges és gubancmentes maradjon."

Mi a helyzet a különböző hajhosszokkal? Mutatjuk a galériánkban:

A hosszú haj: ,,Mivel kevesebb karbantartást igényel, három-hat havonta elég levágatni. Ha elkezded észrevenni a töredezett hajvégeket, vagy ha a hajvégek összegabalyodnak, ez egy jel, hogy itt az ideje fodrászhoz menni” – mondja. A vágások között a hosszú hajnak hasznos lehet a rendszeres hajmaszk és kondicionáló, amely visszaállítja a haj nedvességét és megőrzi a tincsek rugalmasságát.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Getty images

Oldalak

Fashion&Beauty
Lifestyle
A holdvíz egy különleges elixír, ami a spirituális lelkek szerint távol tartja a rossz energiákat, megtisztítja a lelket és kitartóbbá varázsol. Kipróbálnád? Mutatjuk a rém egyszerű receptet.
Utazás
Sőt, vasárnap beköszönt az október, de mi ebből semmit sem fogunk érezni.
Home&Design