Fashion&Beauty

Íme az igazság: ilyen gyakran kell hajat vágatni, hogy egészségesek maradjanak a tincseid

Van, aki konkrétan kikészül attól a gondolattól, hogy a fodrász egy pár centinél is többet vág a hajából. Az, hogy mikor és hogyan vágatod le a hajadat, az személyes preferencia, viszont azt fontos tudni, hogy bizonyos stílusok több ápolást igényelnek.

Ez a szabály a fodrászok szerint

Tehát az általános „hathetente” hüvelykszabály (2,54 cm) univerzális, amikor arról van szó, hogy milyen gyakran kell levágatni a hajad? Valójában milyen gyakran kell fodrászhoz menned, hogy egészségesek maradjanak a tincsid? Most néhány szakértő választ ad erre a kérdésre.

,,Mindenkinek más a hajtípusa és formázási rutinja, ami meghatározhatja, hogy milyen gyakran van szükséged rá" - mondja Bradley Leake, a Los Angeles-i hajstylist. Ennek ellenére azt mondja, hogy a hat-nyolc hetente végzett vágás (a hajformázási rutintól és a haj egészségétől függően) jó mérce. A Palm Beach-i híresség és a vörös szőnyeges fodrász, Melissa Peverini is egyetért ezzel. Azt mondja, hogy érdemes legalább hathetente levágni, hogy elkerüld a töredezett hajvégeket – azaz frissen érdemes vágni, mielőtt a töredezett hajvégek bekövetkeznének vagy súlyosbodnának. Elmondása szerint ,,ha a töredezettség felfelé halad a haj kutikulájában, nem lehet helyrehozni, ezért vágd vagy vágasd le a hajad, mielőtt a károsodás bekövetkezne, és még több vágásra lenne szükség. Ez azt is biztosítja, hogy a haj egészséges és gubancmentes maradjon."

Mi a helyzet a különböző hajhosszokkal? Mutatjuk a galériánkban:

A hosszú haj: ,,Mivel kevesebb karbantartást igényel, három-hat havonta elég levágatni. Ha elkezded észrevenni a töredezett hajvégeket, vagy ha a hajvégek összegabalyodnak, ez egy jel, hogy itt az ideje fodrászhoz menni” – mondja. A vágások között a hosszú hajnak hasznos lehet a rendszeres hajmaszk és kondicionáló, amely visszaállítja a haj nedvességét és megőrzi a tincsek rugalmasságát.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Getty images

Oldalak

Fashion&Beauty
Recept
Tökéletes nassolnivaló magadnak, de megállja a helyét akkor is, ha vendégeket vársz és nincs kedved sokat időzni a konyhapult mellett.
Sztárok
Háfra Mari nemrégiben interjút is adott, melyben elárulta, hogyan ismerkedett meg Jimmyvel, és milyen volt valójában rövid, de annál szenvedélyesebb kapcsolatuk.
Lifestyle
Valahol Amerikában él egy család, aki meglepő módon az ország, ha nem a világ leghíresebb sorozatgyilkosának köszönheti gyermekének életét.