Soha többé flip-flop: Ezt teszi a testünkkel a lábujjközes papucs

Nem csak ódivatú, de rendkívül káros is.

Flip-flop

A nyár egyik legkedveltebb darabja a lábujjközes papucs, amit előszeretettel viselnek az emberek az utcára, a strandra, sőt még otthonra is. Ám amellett, hogy évek óta divatjamúlt, számos negatív hatása van a testünkre, melyeket meg is mutatunk. Ezek után biztosan kétszer meggondoljuk majd, velvesszük-e még.

Testtartás

A szép megjelenéshez elengedhetetlen a jó testtartás. A flip-flop azonban megakadályozza a láb megfelelő támasztását, és megváltoztatja a testtömeg és a vérkeringés megfelelő eloszlását, és rossz hatással van a tartásunkra, különösen hosszabb távú viselet esetén.

Bütykök

A testtartásból adódóan azonban nem a hátfájás a legnagyobb probléma, hiszen ennek a szépségünkre ártalmas következményei lehetnek. A flip-flop viselésének köszönhetően megváltozik a testtartás, melynek során nagyobb terhelés kerül az ízületekre. Ezeknek az ízületeknek nagyobb erőfeszítésbe kerül a kiegyensúlyozatlanság kompenzálása, ettől bütykök alakulhatnak ki a lábunkon. Ezek után többször is meggondoljuk, strandon kívül felvesszük-e még valahova.

Leadfotó:123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!