Csodaszép lábak percek alatt: Így számolj le a repedezett sarkakkal

Ne pazarold az időd reszelésre.

Gyors lábápolás

Egyre inkább közeledik a nyár, a sportcipőket lassan szandálokra, papucsokra váltjuk. A szép megjelenéshez azonban elengedhetetlen az ápolt láb, és nem csak a lábkörmökre, de a sarkunk szépségére, puhaságára is figyelmet kell fordítanunk. A száraz, repedezett sarkak nem mutatnak jól, így ha ezzel a problémával küzdesz, mutatunk pár otthoni módszert, amivel reszelés nélkül megszüntetheted.

1. Szódabikarbóna

A szódabikarbóna nem csak a ház tisztántartásában óriási segítség, a lábápolás terén is nagyon hasznos. Önts szódabikarbónát egy tál meleg vízben, majd áztasd benne a lábad 15 percig. Már az első kezelés után sokkal szebb lesz a lábad, de a folyamatot érdemes addig ismételned, amíg teljesen meg nem szűnik a probléma.

2. Kamilla tea

A kamilla teának számos jótékony hatása van testünkre, de a repedezett, száraz sarkakat is pikkpakk helyreteszi. Engedj egy tálba meleg vizet, szórd bele a kamillát, hagyd állni benne 10 percig és áztasd benne a lábad 20 percig.

3. Kukoricakeményítő

Nehéz elhinni, de ha bedörzsölöd a lábad kukoricakeményítővel, leszámolhatsz a csúnya sarkakkal. És ha ez nem lenne elég, még a fertőzésektől is megóvja a lábainkat.

4. Aloe Vera

Ha van otthon ilyen növényed, akkor vágj le belőle 1-2 levelet és kend be a zseléjével a sarkadat. Hagyd rajta egy egész éjjelen át, reggel pedig puha, szép lábakkal ébredsz majd.

Leadfotó:123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!