Ezt a hibát mindannyian elkövetjük hajszárítás közben, pedig súlyosan károsíthatja a hajszálakat

A haj szárítása egyike azoknak a rutinszerű és meglehetősen hétköznapi feladatoknak, amely az életünk részét képzik, és valószínűleg eléggé megszokott rutinná vált maga a folyamat. Azonban valószínű, hogy te is elkövetsz pár hibát.

Kárt is okozhatunk vele

Kicsit olyan, mintha pirítóst készítenénk, vagy betennénk a mosást – nem nagyon gondolkodunk rajta, ezek mind rutinszerű műveletek. De ahogy véletlenül a pirítós is odaég, vagy összemossuk a ruhákat, ugyanúgy károsíthatjuk a hajunkat is, ha továbbra is elkövetjük ugyanazt a hibát. Egy neves fodrász, Michael Van Clarke azt mondja, hogy ügyfelei körében a gondatlan hajszárítás az első számú felelős a száraz, sérült hajért.

Michael szerint ez az a hajszárítási hiba, amiben mindannyian vétkesek vagyunk: túlságosan meleg levegővel, túl közelről, és túl sokáig szárítjuk a tincseket. A fúvóka, vagyis a szűkítő fej sok hőt koncentrál a már potenciálisan nagyon károsodott hajra, különösen, ha szőkített vagy színezett frizuráról van szó. A fúvóka ilyen módon történő ráhelyezése a hajra túlszáradást és további károsodást eredményez.

De mi a megoldás? ,,Dobd el a szűkítő fejet, és tarts nagyobb távolságot a haj és a szárító között" - tanácsolja Michael. Ha teheted, ritkábban használj hajvasalót, és inkább langyos levegővel szárítsd a tincseidet. Mindképpen érdemes hővédő spray-t is alkalmazni, ami bizonyítottan védi a hajszálakat.

Leadfotó: Getty images, Forrás: Glamourmagazine.com

Oldalak