Hirdetés

Ettől lesz száraz és ráncos a bőröd! Valószínűleg naponta elköveted ezt a hibát

Egy brit bőrgyógyász szerint az arckrémek túl gyakori használata súlyos következményeket von maga után, így érdemes mindenkinek elgondolkodnia azon, vajon megfelelő sűrűséggel használja-e ezeket a termékeket.

Naponta az arcunkra kenjük

A legtöbb magára valamit is adó nő naponta akár kétszer is előkapja az arckrémét, mert azt gondolja, ha ezt masszírozza a bőrébe, akkor az üdébb és puhább lesz. A brit hölgyek a legnagyobb függők, a szigetországban tíz nőből nyolc naponta használ valamilyen hidratáló arckrémet. A Dailymail szerint ezzel közel 226 milliárd forintnak megfelelő hasznot hoznak a kozmetikai cégeknek. A statisztikák ugyanis azt mutatják, hogy amikor ezek a nők kozmetikumokat vásárolnak, 59%-ban vesznek valamilyen hidratáló arckrémet is.

A La Roche-Posay nevű bőrápolással foglalkozó cég felmérése szerint a nők 70%-a úgy hiszi, száraz, érzékeny bőre van, 44%-uk pedig azt is elmondta, pattanásos, aknés bőrrel küzd. Egyes bőrgyógyászok azt mondják, ez nem véletlen.

Tág pórusok, aknés bőr

"A hidratáló krémek nagyon elterjedt formái a bőrbetegségeket kiváltó tényezőknek." - mondta a magazinnak Dr. Rachael Eckel dermatológus, aki azt is elárulta, ezek a termékek nem engedik távozni az elhalt hámsejteket a bőrfelszínről, szárazságot, tág pórusokat, aknét és érzékenységet okoznak. Szerinte a nők csupán 15%-ának van valóban, genetikailag száraz, érzékeny bőre.

"A genetikailag érzékeny bőrű embereknek testük teljes felületén száraz a bőrük, a pórusaik nem látszanak és gyakran ekcémával küzdenek. A többieknek normál a bőrtípusa, ami nem igényel hidratálót." - fejtette ki Dr. Eckel.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotók: fitandhappy.org, style-den.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!