Fashion&Beauty

Ezt a kiegészítőt hordják a francia nők télen – itthon is tele vannak vele az üzletek

Sikkes, elegáns és nagyon csinos az idei tél legmenőbb kiegészítője, ami egy csapásra feldobja a legunalmasabb szettet is. Kíváncsi vagy miről is beszélünk? Kattints a cikkre és eláruljuk!

A "kis francia sapkák" idén télen ellepték az üzleteket

Nem csak a sima kötött változatok tartoznak az idei tél legnagyobb sapkatrendjei közé! A kis francia sapka (vagyis a barett sapka) is nagy népszerűségnek örvend 2022 telén - bár az is igaz, hogy a most menő bőrkesztyűkhöz hasonlóan ez a trend sem számít újkeletűnek, sőt! Meg fogtok lepődni, de ez a sikkes viselet, amit ma már csak a legelegánsabb nők viselnek, régen kifejezetten "cikinek" számított: a 14. században ugyanis csak a kemény fizikai munkát végző gyári munkásosztály férfi tagjai hordták - akkor is hanyagul a fejükre csapva, amivel azt üzenték a társadalom felsőbb tagjainak, hogy tesznek a véleményükre.

Pont ezen okoknál fogva, a spanyol polgárháború, majd az afroamerikai polgárjogi mozgalom jelképe lett ez a félrecsúszott, lapos sapka, a barett, amit a nők csak a 20. század elején, a feminista mozgalmak idején kezdtek el viselni, lázadozva a női elnyomás ellen. Ez a különleges "francia" sapka tehát igazából nem is francia - csak az elmúlt 100 évben ott terjedt el ott divatos viseletként, ezért franciának hívjuk. Amúgy semmi köze a sapka eredetének Franciaországhoz. De elég is a töri órából!

Most te is kipróbálhatod milyen érzés ezt a nagy múltó, lázadást kifejező darabot viselni, mely egyszerre sikkes elegáns és nagyon csinos. Tele vannak vele az üzletek mintás verziókkal, szolid és merész színekben, amik tényleg csak arra várnak, hogy a fejedre tedd őket!

Össze is gyűjtöttük nektek a legmenőbb változatokat a hazai kínálatból, melyeket a lenti képre kattintva tudtok megnézni!

ZARA Argle wool beret 6595 Ft Ez a mintás változat minden olyan kabáthoz és dzsekihez illik, ami föld- illetve monokróm tónusú, valamint nincsenek rajta minták. Bájossá és elegánssá teszi az arcot, ellenállhatatlan leszel benne! Próbáld ki bátran, ha idén télen valamivel feldobnád a szürke hétköznapjaid!
Kattints a további képekért!

Idén télen újra divatba jött ez a meleg ruhadarab, melyet régen a nagyanyáink hordtak (sőt, kötöttek nekünk) előszeretettel. Bár nem a legstílusosabb, legnőiesebb darab, az tény, hogy nagyon meleg és praktikus - ha szerencsés vagy, neked is lapul egy a szekrény mélyén még a gyerekkorodból!

Leadfotó: Ralph Lauren
Fotó: ZARA

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Ted Hughes a XX. század második felének kiemelkedő jelentőségű irodalmi alakja és Pilinszky János egyik fordítója volt, aki 1984-ben hivatalosan kinevezett udvari költő lett. Bár alkotásai mind a mai...
Fashion&Beauty
Nincs is jobb ürügy arra, hogy új manikűrt készítsük magunknak, mint egy ünnep. Persze sokan ilyenkor a körmösükhöz fordulnak, hogy valamilyen extra mintát kérjenek, ugyanis nem könnyű ezeket...
Fashion&Beauty
A rövid haj ismét hatalmas népszerűségnek örvend, főleg, amióta Hailey Bieber is bevállalta ezt a stílust. Azóta egyre többen keresik meg a fodrászukat, hogy hasonló hajat szeretnének.