Anna Wintour sosem hallott bukása - göröngyös út vezetett a Vogue főszerkesztői székébe

Igazi birodalmat épített, ám az indulás neki sem volt könnyű. Sikerről, bukásról, és szigorú napirendjéről is olvashatsz Anna Wintour-ról készített portrénkban.

Anna Wintour - a divatipar nagyasszonya

A sikeres nő fogalmánál joggal szerepelhet ott példaként Anna Wintour neve. A divatszakma nagyasszonya lehengerlő karriert futott be, pontosan 33 éve tölti be az amerikai Vogue főszerkesztői pozícióját. Nem indult pedig ennyire fényesen és sikeresen az élete, korábbi munkahelyén csúfos bukást kellett átélnie ahhoz, hogy most ott tarthasson, ahol. Korábban a Harper's Bazaar divatszerkesztője volt, ám onnan kirúgták, mondván nem ért az amerikai piachoz, nem érti, mi kell az amerikai nőknek - már ami a divatot illeti. Felettesei szerint annyira botrányos szettet állított össze az egyik divatanyaban, amely miatt azonnal távoznia kellett. Ő azonban nem adta fel, és bebizonyította, az idő őt igazolja majd. 33 év alatt divattörténeti jelentőségű lett munkája, személye, karrierje - összegezte munkásságát az Expat Woman.

Nem csoda, hogy korábban sokkolóan hatottak tervei a másik lapnál, hiszen amikor az amerikai Vogue főszerkesztője lett, azonnal ugyanezzel a problémával szembesült. Annyira új irányvonalat hozott be a lap életébe, hogy a nyomda felvette a kapcsolatot a lap szerkesztőségével, nem csúszott-e esetleg hiba a gépezetbe, vagy esetleg tévedésből küldtek valami mást.

Hogy mi a sikerének titka? Szigorú napirendet követ. Minden nap pontban hajnali 5 órakor kel, és legkésőbb 22:15-kor már ágyban van. Nem kevés olyan eseményre hivatalos azonban, amelyet az esti órákban rendeznek, természetesen erre is van egy szabálya: minden partin maximum 20 percet marad, majd elegánsan távozik.

Személye annyira rejtélyes, titokzatos és erőteljes hatással volt környezetére, hogy korábbi munkatársa sem bírta ki, hogy ne nyerjen belőle művészi inspirációt. Lauren Weisberger, ex-személyi asszisztense papírra vetette tapasztalatait, így született meg Az ördög Prada-t visel című film, amelyben természetesen a főszerkesztő karakterét alkották meg a Vogue vezetőjéről mintázva. Anna Wintour azonban sérthetetlen, hihetetlenül inspiratív, milyen tartása van, ugyanis tiszteletét tette a bemutatón, és hogy humorosnak, lazának tűnjön, mindezt egy Prada ruhában.

Hiába diktálja a divatot, határozza meg a legújabb trendeket, ő maga a jól megszokott formákat, darabokat kedveli. Haját például 14 éves korában vágatta le bob formára egy kis frufruval díszítve, és azóta is ugyanilyen. Napszemüvege is évtizedek óta hozzátartozik a naponta viselt szettjéhez, ám ennek látáskorrekciós okai is vannak, dioptriás darabot visel.

Ugyan 3 személyi asszisztense is van, nem játssza az elérhetetlen jégkirálynőt, nem ritka, hogy maga veszi fel a telefont, és intézi ügyeit. Kivétel azonban az ebéd, amely előtt mindig kikapcsolja a készüléket, és nem hagyja, hogy bárki megzavarja a menü elfogyasztásában.

Leadfotó: ProfiMedia-RedDot

Oldalak

Szólj hozzá Te is!