Fashion&Beauty

Káros lehet ez a kozmetikum, ha túl sokat használod

Ha te is gyakran küzdesz szájszárazsággal és könnyedén kirepedező ajkakkal, akkor valószínűleg sokszor használt mindennapi kellékeid közé tartoznak az ajakápolók. De tudtad, hogy ezeknek a használatával is túlzásba lehet esni?

Többet árt, mint használ

Ha krónikusan szárazak és repedezettek ajkaid, az ajakbalzsam megnyugtató menedék lehet a tüneteid elől. Néhány szakértő azonban arra figyelmeztet, hogy az ajakbalzsam túlzott használata nagyobb problémákat is okozhat, valójában csak tovább súlyosbíthatja a kellemetlenségeidet. Ha rendszeresen mindenhová magaddal viszed ajakbalzsamodat, amit a nap során újból és újból felkensz, fontos, hogy odafigyelj néhány intő jelre, mely arra utal, hogy hatékonynak hitt ajakápoló szokásod többet árt, mint használ. Olvass tovább, eláruljuk, mely intő jelekre érdemes odafigyelned és hogyan tudod valóban orvosolni ajkaid szárazságát!

A repedezett ajkak nagyon sok kellemetlenséget okozhatnak, különösen, ha kísértést érzel a száraz bőr lekaparására. Az ajakbalzsam használata segíthet megnyugtatni az érzékeny bőrt, sokan azonban azt tapasztalják, hogy az optimális eredmények eléréséhez folyamatosan újra kell alkalmazniuk a terméket, néhány szakértő szerint pedig ez egy bizonyos idő után valójában függőséget is okozhat.
Kattints a további képekért!

Több olyan csodaszer létezik, amely megtalálható otthonunkban, és tökéletes megoldást jelent arra, hogy repedezett ajkaink új erőre kapjanak.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Inspiráló pillanatok Anya jól van(?) konferenciánkról
Fashion&Beauty
Sztárok
A Glee című tévésorozat sztárja három tagból álló nevet választott a csöppség számára, a kommentelők azonban nem voltak maradéktalanul elégedettek a döntésével.
Sztárok
Mozifilmben csillogtathatja meg színészi tehetségét Marics Peti, méghozzá az idén debütáló Hogyan tudnék élni nélküled? című zenés-vígjátékban. A ValMar duó énekese nagyon izgatott a készülő...
Lifestyle
A gyógyíthatatlan neurodegeneratív betegséggel, ALS-sel küzdő alkotmányjogász úgy ítélte meg, az életvégi döntések meghozatalának magyarországi tilalma alapvető emberi jogait - különösen az emberi...