Érdemes óvatosnak lenni ezzel a bőrápolási "csodaszerrel" - Minden, amit tudnod kell a retinolról!

A retinolt valóságos bőrápolási csodaszerként tartják számon, van néhány fontos dolog viszont, melyekkel fontos tisztában lennünk, mielőtt mindennapi rutinunk részévé tennénk használatát.

Rengeteg jótékony hatása van

„A retinol, vagyis az A-vitamin serkenti az új sejtek termelődését és szabályozza azok cseréjét, segít csökkenteni a finom vonalak és ráncok megjelenését, valamint növeli a kollagén és elasztin szintézisét" - magyarázza Tracey Wilmot, a Murad bőrápolási termékeket forgalmazó cég igazgatója. – „Az eredmény feszesebb, dúsabb bőr és ragyogóbb arcszín." A retinol a pattanások ellen is felveszi a küzdelmet és hosszútávon képes sokkal simább, egyenletesebb bőrtextúrát eredményezni, az viszont egyáltalán nem mindegy, milyen módon is használjuk pontosan, sokan tapasztalják ugyanis, hogy használata után a bőr rendkívül szárazzá válik. Ha te is szeretnéd maximalizálni a retinol nyújtotta pozitív hatásokat, akkor olvass tovább! Most elárulunk mindent, amit tudnod kell erről a bőrápolási csodaszerről!

Mely életkorban ajánlott elkezdni a retinol használatát? „A retinol nemcsak simábbá teszi a bőr textúráját, hanem megerősíti annak létfontosságú védőgátját is, ezáltal segítve a védekezést az öregedés jelei ellen”- mondja Wilmot. - „Több tanulmány is kimutatta már, hogy 20 éves korunktól kezdve minden évben körülbelül 1 százalékot veszít kollagénszintjéből a bőrünk, ezért általában azt javaslom, hogy 25 éves kortól vezessük be a retinolt a bőrápolási rutinba."
Kattints a további képekért!

A melltartó helyes használatával kapcsolatban számos tévhit kering.

Leadfotó: 123rf, forrás: vogue.co.uk

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Sztárok
Emma Watson újra szerelmes, egy intelligens és igazán sármos fiatalember rabolta el a színésznő szívét.
Sztárok
Bár sokan úgy gondolják, hogy György már a kezdetektől tudta, hogy egy napon ő foglalja majd el a trónt apja után, ez egyáltalán nem így van: a herceg viszonylag későn szembesült a rá váró...
Sztárok
A legendás karakterszínész Mads Mikkelsen fia a megszólalásig hasonlít a híres édesapjára, bár Carl Jacobsen nem használja ki ennek az előnyeit, ugyanis nem lett belőle sem színész, sem pedig modell...