Fashion&Beauty

A fodrászok szerint ezek válnak be őszülés ellen

Egy bizonyos kort elérve mindannyian aggódni kezünk hajunk őszülése miatt, az viszont, hogy kinek mikor is kezdenek szürkés, vagy fehér tincsek vegyülni frizurájába, rengeteg tényezőtől függ.

Hófehér vagy szürkés?

„Fontos megkülönböztetünk az őszes hajat a teljesen hófehér hajtól. Az őszes tincsekben van egy kis melanin, míg a teljesen fehér hajszálak melaninmentesek” – mondja Lisa Shepherd, sztárfodrász. – „Emellett fontos különbség, hogy az őszes haj általában fényes és olykor könnyen zsírosodik, míg a hófehér haj sokkal inkább hajlamos a bolyhosodásra.” Azt viszont, hogy kinél mikor kezdődik el az őszülés folyamata és pontosan milyen módon is változik meg frizuránk külseje, több meghatározó tényező is befolyásolja. Ha kíváncsi vagy, mikor is kezdődik meg pontosan az őszülés folyamata és mitől függ, hogy kinek mennyire válnak ősszé tincsei, akkor olvass tovább!

Mikor kezdünk őszülni? „Azt, hogy ki mikor kezd el őszülni attól függ, hogy hány pigmenttermelő sejtünk áll rendelkezésre életkorunk előrehaladtával. Egy bizonyos idő után a hajhagymák pigmenttermelése kimerül, ekkor veszi kezdetét az őszülés folyamata. Az, hogy ez kinél pontosan mikor kezdődik, főként genetikai tényezőktől függ, hiszen géneinktől függ sejtjeink pigmenttermelő képessége” – magyarázza Lisa.
Kattints a további képekért!

Mutatunk három szuper olajat, amelyeket bevethetsz a különböző haj- és fejbőrproblémákra.

Leadfotó: 123rf, forrás: glamourmagazine.co.uk

Oldalak

Fashion&Beauty
Sztárok
Úgy néz ki, hogy Demcsák Zsuzsa is eljutott arra a pontra, hogy nem szeretné kiteregetni a magánéletét, de azért néhány titkot mégis megtudtunk a szerelméről.
Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...
Sztárok
A JAG-Becsületbeli ügyek az első számú katonai dráma volt a tévében, ami milliókat vonzott a képernyőket elé. Lassan 20 éve annak, hogy véget ért a sorozat és azóta elképesztően megváltoztak a...