Egészség

7 vitamin és ásványi anyag, amire télen szüksége van a szervezetnek

Télen sokkal sérülékenyebb a szervezetünk, így jobban oda kell figyelni a vitaminok és ásványi anyagok mennyiségére. Mutatjuk a 7 legfontosabbat!

Az erős immunrendszerért: C-vitamin

A téli egyik legfontosabb vitaminja kétségkívül a C-vitamin: erősíti az immunrendszert, véd a betegségektől, ezenkívül energiával is ellát. Ha nem akarsz lépten-nyomon a fránya náthával bajlódni, a C-vitamin elengedhetetlen.

Ezt is olvasd el: 11 étel, amiben sokkal több C-vitamin van, mint a narancsban

A teherbíró szervezetért: vas

Az a szervezet, amiben nincs elég vas, sokkal gyengébb, sérülékenyebb, fáradtabb, mint az, amelyik megkapja a szükséges mennyiséget ebből a fontos ásványi anyagból. Télen tehát igyekezz minél több vasat szedni, mert így az erőnléted remek lesz, és a szerveid, csontjaid, izmaid, sejtjeid is könnyebben jutnak friss, éltető vérhez.

Ez is érdekelhet: A 8 legerősebb vasforrás - Ezek az ételek garantáltan feltöltik a raktáraidat

A szem egészségéért: A-vitamin

Ha vashiányos vagy, akkor nagy az esély arra, hogy A-vitaminra is szükséged lehet. Az A-vitamin erősíti a szemet, amire a téli sötétségben különösen oda kell figyelni, védi a betegségektől, amik a hideg évszakban szinte állandóan körülöttünk ólálkodnak.

Olvasd el! Mire jó még az A-vitamin?

4 vitamin és ásványi anyag a következő oldalon!

Fotó: huffpost.com

Oldalak

Egészség
Sztárok
A Neveletlen hercegnő-filmek Clarisse Renaldi királynője a mai napon ünnepli 88. születésnapját, nemrégiben pedig friss fotók is készültek a rég nem látott, legendás filmcsillagról.
Home&Design
Az új, szezonális lakberendezési trendek közül a szőnyegen szőnyeg stílus lesz az egyik legnépszerűbb. Mutatjuk, hogyan alkalmazhatod, hogy a lehető legmutatósabb legyen.
Fashion&Beauty
Ez az őszi trend minden stílushoz tökéletes kiegészítőt nyújt.