Teljesen tönkreteszi a szíved: ez a vacsora titokban rombolja az érfalakat, pedig sokan egészségesnek hiszik

Egyre többen választanak egészségesnek tartott ételeket vacsorára, ám kevesen tudják, hogy bizonyos, látszólag jótékony fogások hosszú távon mégis károsíthatják az érrendszert, különösen igaz ez, ha az elkészítésük vagy fogyasztásuk nem megfelelő.

Az egészséges vacsora illúziója

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el

Az olívaolaj az egyik legnépszerűbb és leginkább ajánlott zsiradék a konyhában, hiszen hidegen fogyasztva kimondottan jótékony hatású az érrendszerre, tele van antioxidánsokkal és egészséges zsírsavakkal. Azonban ha a vacsoránkhoz ezt az olajat magas hőfokon használjuk sütésre vagy grillezésre, a helyzet drámaian megváltozik. A túlmelegített olívaolajban ugyanis oxidációs folyamatok indulnak be, amelyek során káros vegyületek, például aldehidek és transzzsírsavak keletkeznek. Ezek az anyagok nemcsak sejtszinten károsítják az érfalakat, de gyulladást is okozhatnak a szervezetben, ami hosszú távon hozzájárulhat az érelmeszesedés kialakulásához. Ráadásul a modern kutatások szerint a késő esti órákban, amikor az anyagcsere lelassul, ezek a káros anyagok fokozottabban fejthetik ki negatív hatásukat, így a vacsora időpontja is kulcsfontosságú lehet az érrendszeri egészség megőrzésében.

Lapozz!

Oldalak

Lifestyle
Christmas
Sokan már műfenyőt választanak karácsonyra az élő helyett, azonban egy dologról el szoktak feledkezni.
Home&Design
Végre gőzerővel készülődhetünk az ünnepekre, ami természetesen azt is jelenti, hogy csodaszép karácsonyi dekorációba burkolhatjuk egész otthonunkat!
Lifestyle
Cikkünkben összegyűjtöttünk minden hasznos információt a cumi elhagyásról, hogy a búcsú pillanata ne könnyekkel teli legyen, hanem a kicsik fejlődésük egyfajta lépcsőjeként, büszkén tekinthessenek...
Lifestyle
A mikrohullámú sütő megkönnyítette az életünket, de vannak bizonyos ételek, amiket nem szabadna benne melegíteni.