Tippek a tavaszi fáradtság ellen - Ezekkel a módszerekkel hamar legyőzheted

Hamarosan tartósan is beköszönt a gyönyörű tavaszi idő, ilyenkor muszáj kimozdulni legalább néhány napra, hogy magunk mögött hagyjuk a hétköznapokat és zavartalanul élvezhessük az évnek ezt a gyönyörű időszakát! Íme néhány ok, miért használjuk ki hazánk legértékesebb kincseit, a termál- és gyógyvizeinket!

1. Viszlát tavaszi fáradtság - itt a szauna!

Aluszékonyság, fejfájás, ingerlékenység – ismerős? Mindezeket a téli hónapoknak köszönhetjük, hiszen mostanra szervezetünk felélte az összes energiatartalékát, így hiába süt ki a nap, mi mégis bágyadtak maradunk. Torhosi Tünde, a Spirit Hotel spa managere a tavaszi szaunázást ajánlja, ami serkenti a vérkeringést, erősíti az immunrendszert és a bőrünket is gyönyörűen kitisztítja. Aki extrémebb felfrissülésre vágyik, annak a hagyományos szauna helyett érdemes kipróbálnia a jégszaunát. A hidegsokk és a -170 ⁰C-os száraz levegő javítja a keringést és az anyagcserefolyamatokat, fokozza a bőr rugalmasságát, ráadásul még a fogyásban is segít.

2. Támadnak a pollenek? Védekezzünk gyógyvízzel!

A gyógyvizeknek számos jótékony hatása ismert, ám kevesen tudják, hogy a gyógyfürdőzés csökkentheti az asztmások és az allergiások tüneteit is. A tavaszi pollenszezon sokaknak megnehezíti az életét, fürdőzéssel azonban sokat segíthetünk az állapotunkon. A vízben ugyanis belélegezzük a jótékony sós gyógyvízpárát, amely jótékonyan hat a hörgőcskékre, kitisztítja a légutakat, és kevesebb növényi pollennel lépünk kapcsolatba.

Fotók: chalet-gerard.com, thesonoranlifestyle.wordpress.com

Oldalak