A korábbi tanulmányok jellemzően azt találták, hogy a kávé nem egészséges választás a szív- és érrendszeri egészség szempontjából. Ennek ugyanannyi köze lehet a kávéfőzési módszerekhez, mint magához az italhoz. Annak idején a régimódi kávéfőzés jellemzően perkolátorral történt a szűrőt tartalmazó kávéfőző helyett. A szűrés eltávolítja az olyan anyagokat és olajokat, mint a cafestol és a kahweol, amelyeket összefüggésbe hoztak a magas koleszterinszinttel és a szívbetegségekkel- Újabb adatok szerint azonban a kávéfogyasztás többszörös előnyökkel jár, különösen a vérnyomás és a szív egészsége szempontjából.
A korábbi tanulmányok jellemzően azt találták, hogy a kávé nem egészséges választás a szív- és érrendszeri egészség szempontjából. Ennek ugyanannyi köze lehet a kávéfőzési módszerekhez, mint magához az italhoz. Annak idején a régimódi kávéfőzés jellemzően perkolátorral történt a szűrőt tartalmazó kávéfőző helyett. A szűrés eltávolítja az olyan anyagokat és olajokat, mint a cafestol és a kahweol, amelyeket összefüggésbe hoztak a magas koleszterinszinttel és a szívbetegségekkel- Újabb adatok szerint azonban a kávéfogyasztás többszörös előnyökkel jár, különösen a vérnyomás és a szív egészsége szempontjából.