Egészség

Nem fogod elhinni, mit művel napi 3 csésze kávé a vérnyomásoddal: Nem árt ezt szem előtt tartani, mikor a kávédhoz nyúlsz

A naponta elfogyasztott több mint 2 milliárd csészével a kávé a világ kedvenc itala. De ha valaha is érezted már, hogy a második (vagy harmadik, vagy negyedik) csészétől ideges leszel, akkor talán elgondolkodtál már azon, hogy milyen hatással van a kávé a vérnyomásra, valamint a szív általános egészségére.

Új felfedezés

A hagyományos vélekedés szerint a kávé jelentősen megemeli a vérnyomást, legalábbis átmenetileg. Egy új, a Nutrients című szaklapban megjelent tanulmány meglepő eredményeket mutat.

A korábbi tanulmányok jellemzően azt találták, hogy a kávé nem egészséges választás a szív- és érrendszeri egészség szempontjából. Ennek ugyanannyi köze lehet a kávéfőzési módszerekhez, mint magához az italhoz. Annak idején a régimódi kávéfőzés jellemzően perkolátorral történt a szűrőt tartalmazó kávéfőző helyett. A szűrés eltávolítja az olyan anyagokat és olajokat, mint a cafestol és a kahweol, amelyeket összefüggésbe hoztak a magas koleszterinszinttel és a szívbetegségekkel- Újabb adatok szerint azonban a kávéfogyasztás többszörös előnyökkel jár, különösen a vérnyomás és a szív egészsége szempontjából.
Kattints a további képekért!

Forrás: wellandgood Fotó: 123rf

Oldalak

Egészség
Sztárok
Először beszélt a nyilvánosság előtt szörnyű tragédiáiról Péterfy Kinga. A magyar énekesnő fájdalmas időszakon van túl, ugyanis imádott testvére után tavaly a szerelmét is el kellett temetnie.
Lifestyle
A különös egyezésre az internetezők jöttek rá. Vajon mi állhat a hátterében?
Fashion&Beauty
Van néhány kérdés, amit mindenképpen érdemes feltenned a fodrászodnak, így egészen biztosan elégedetten mész majd haza.